Varsler resultatforbedring

Heineken varsler en forventet resultatforbedring etter sterk økning i salget av øl i voksende markeder.
Redaksjonen
23 Juli 2007 - 16:31

Det er optimisme etter salget av øl i Asia, Afrika og Øst-Europa som gjør at Heineken nå varsler om et enda bedre resultat enn forventet for årets seks første måneder.
 
Økt etterspørsel
Selskapet tror økningen i salget kommer som følge av sterk økonomi, bra vær og økt etterspørsel etter internasjonalt øl i disse tre vekstområdene.
 
I følge Heineken økte selskapet salget av øl med 9,3 prosent i de første seks månedene i 2007 målt mot samme periode i fjor.
 
Sterkt i Asia
Asia hadde den største veksten. Der steg salget med 30,9 prosent. 
 
Et annet sterkt område var Afrika, der veksten var på 16,5 prosent. Også sentralt i Europa og i Øst-Europa var salget bra. I disse områdene var veksten 11,9 prosent.
 
Kaldt og vått
Også i Vest-Europa og i USA økte salget, men her er tallene helt annerledes. I USA var veksten 4,3 prosent mens økningen i Vest-Europa var på en prosent. Heineken mener den lave veksten har sammenheng med kaldt og vått vær i tillegg til en generell prisøkning i disse markedene.
 
De siste årene har Heineken hatt som mål å øke salget ved å vokse internasjonalt og spesielt i Øst-Europa.
 
I forrige måned kjøpte selskapet bryggeriet Kruovice i Tsjekkia, noe som ga en markedsandel på åtte prosent i landet.
 
Heineken offentliggjør de finansielle resultatene for de første seks månedene av 2007 i august.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her