Våryr rødvin

En rødvin for den norske våren må ha noe av vintervinenes kraft og sommervinenes saftighet. Det har ukens vin mer enn nok av, i tillegg til at den har en prislapp som passer de fleste etter at selvangivelsen vel er postlagt.
Redaksjonen
02 Mai 2001 - 13:00

Portugisiske Quinta de Bons-Ventos 1999 (varenr. 14136, kr 78,90) er et meget godt kjøp i sin kvalitetskategori. Den er en flott representant for de moderne portugisiske vinene som byr på god intensitet i frukten i motsetning til de tradisjonelt fremstilte som på grunn av lang fatlagring ofte er ganske slitne når de omsider når forbruker. For Quinta de Bons-Ventos 1999 er tvers gjennom saftig og frisk med et fint kirsebær- og krydderpreg. Den er dessuten svært anvendelig på matbordet. Ikke bare passer den godt til retter med lyst kjøtt som svin og kylling, gjerne fra grillen hvis du har tatt den i bruk. Men den er også flott til kalv samt til smaksrik fisk, pasta og pizza.

Ukens vin er signert José Neiva som har satt sitt preg på en rekke av de portugisiske vinene som er tilgjengelig i Norge. Han assisterer produsenten Companhia das Vinhas des S. Domingos med en rekke av deres vinmerker. Som alle er vellagete viner i det lavere og midtre prissjikt. Og dermed perfekte for det norske markedet. Fra samme familie kommer altså Quinta das Setencostas, Quinta de Espiga og Palha-Canas som alle er verdt å prøve.

Men denne uken er det altså Quinta de Bons-Ventos det dreier seg om. Den kommer fra regionen Estremadura, rett nord for Lisboa, som blant andre Companhia og Neiva har løftet fra en trist tilværelse som leverandør av billigvin beregnet på nederste trinnet på den innenlandske kvalitetsstigen, med andre ord ikke veldig spennende, til å hevde seg i konkurransen om eksportmarkedenes gunst.

Mye arbeid er selvsagt lagt ned i så vel vinmarker og vinkjellere for å komme på det nivået Quinta de Bons-Ventos representerer. Modernisering til tross, det er de lokale og nasjonale druene som får dominere vinene. I ukens vin er det snakk om periquita (castelão francês), camarate, tinta miuda og touriga nacional. Friskheten i vinen kan vi takke klimaet i Estremadura for. Nærheten til Atlanterhavet gjør at det aldri blir bakende hett her, selv ikke i august, for det vil alltid være en viss ventilasjon. Og det liker som kjent druene.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på
tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr
Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er Kr 5, - pr mottatte melding.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her