Velkommen til Den Norske Vinkelnerforening

På disse sidene kan du gjøre deg kjent med foreningen og få et aldri så lite innblikk i hva vi arbeider med og for. Vin og mat selvfølgelig, i harmoni og for deg som gjest på norske spisesteder, en større opplevelse av måltidet.
Redaksjonen
08 August 1997 - 18:01

 
Dette vil vi Styret Kontakt oss
 
Om foreningen
Den Norske Vinkelnerforening ble stiftet i 1990 og har etter åtte års virksomhet 130 medlemmer. Rekrutteringen skjer primært blant uteksaminerte elever ved Gastronomisk Institutts vinkelnerskole som automatisk opptas som medlem. Også andre uten denne spesifikke utdannelsen kan søke medlemsskap, som personer med erfaring fra serveringsnæringen eller vin- og brennevinsbransjen med tilstrekkelig vin- og brennevinsfaglig kompetanse til å kunne gå opp som privatist. Opptaksprøve skjer fortrinnsvis en gang i året under ledelse av et prøveråd oppnevnt av foreningen. . Dessuten kvalifiserer finalistene ved den årlige Sopexa-konkurransen og ved Trophée Ruinart til medlemsskap.
 
Dette vil vi
Foreningens mål og hensikt er å fremme forståelsen for drikkens betydning i sammenheng med mat. Samt være en interesseorganisasjon for vinkelnere og verne om yrkets fremtid. Medlemmene skal dessuten drive informasjonsarbeid om mat og vin m.h.t. tradisjon og fremtid. Den Norske Vinkelnerforening er dessuten tilknyttet et internasjonalt nettverk av tilsvarende forbund gjennom Association Internationale de la Sommelerie hvor målet er å videreføre drikkens rolle fra andre matkulturer.
 
Styret
 

To tredjedeler av styret:Olav Husebø Cirotzki,
Remi Madsen, Henriette Batt og Torleif Høivik.
 
Foreningens struktur er som følger: President, visepresident, fire styremedlemmer og sekretariat. De to første posisjonene fylles av henholdsvis Knut Aanonsen, vinkelner, Restaurant Statholdergaarden i Oslo og Cathinka Dege, som arbeider med rekruttering til bransjen i Manpower. Styremedlemmer er Remi Madsen, kjellermester Hotel Continental, Oslo, Torleif Høivik, daglig leder, Restaurant Cartellet i Stavanger, Olav Husebø Cirotzki, restaurantsjef, Dr. Holms Hotell, Geilo og Henriette Batt, vinansvarlig, Einar A. Engelstad. Sekretariatsfunksjonene utføres av Aase E. Jacobsen i Apéritif. Foreningens postadresse og telefon/faks blir derfor de samme som bladets:
 
Apéritif
Den Norske Vinkelnerforening
Furuveien 39c
0678 Oslo
 
Telefon 22 19 00 75
Telefaks 22 67 14 77
Email aperitif@aperitif.no
 
Se også vår medlemsoversikt og hva som skjer i foreningen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken
Ukens kake

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her