Drikke
Verdens lengste vinmaraton jubilerer

Verdens lengste vinmaraton jubilerer

Vinverdenens vakreste eventyr er definitivt å løpe gjennom Médocs vinmarker. I år feirer maratonen 30 år.
Redaksjonen
17 Juli 2014 - 11:00

I vår del av Europa rynket mange på nesen da de første maratonene gjennom Bordeaux’ vinmarker fant sted. Idrett og alkohol hører ikke sammen, men i Frankrike ser man annerledes på det. Der er både idrett og vin kultur. Og kan som sådan leve harmonisk side om side.

Økende popularitet

Maratonen passerer i midten av hver september gjennom Médoc og dermed verdens mest berømte vinmarker som Saint-Julien, Pauillac, Haut-Médoc og Saint-Estèphe.

Her kan du lese om områdene som passeres

Den blir stadig mer populær selv etter 30 år. Og det til tross for at lovgivningen når det gjelder alkoholreklame i samme periode er blitt stadig strengere også i Frankrike.

Populariteten er så stor at selve maratondeltakelsen for lengst er fullbooket. Selv om det kommer maratonproffer fra hele verden er det et stort innslag av lokal løpeglede. I år stiller i alt 32 vinslott med lag. Deriblant også de meste berømte.

Kanskje du får se denne mannen løpe

Men det som først og fremst skiller denne maratonen fra andre er at den har et betydelig større innslag av humor i seg. De fleste deltakerne kler seg ut. Noe som gjør at denne maratonene er mer publikumsvennlig enn de fleste andre. I år blir det lagt enda større vekt på denne siden.

Åpne vinslott

Det er nok en av grunnene til at den går under navnet verdens lengste maraton.

Har du planer om Bordeaux-besøk er maratonhelgen (13. september) en god anledning til å kombinere vinopplevelser med underholdning. Svært mange vinslott åpner sine kjellere for smakinger og besøk denne helgen.

Les mer her: www.marathondumedoc.com  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her