Drikke
Verdens lengste vinmaraton jubilerer

Verdens lengste vinmaraton jubilerer

Vinverdenens vakreste eventyr er definitivt å løpe gjennom Médocs vinmarker. I år feirer maratonen 30 år.
Redaksjonen
17 Juli 2014 - 11:00

I vår del av Europa rynket mange på nesen da de første maratonene gjennom Bordeaux’ vinmarker fant sted. Idrett og alkohol hører ikke sammen, men i Frankrike ser man annerledes på det. Der er både idrett og vin kultur. Og kan som sådan leve harmonisk side om side.

Økende popularitet

Maratonen passerer i midten av hver september gjennom Médoc og dermed verdens mest berømte vinmarker som Saint-Julien, Pauillac, Haut-Médoc og Saint-Estèphe.

Her kan du lese om områdene som passeres

Den blir stadig mer populær selv etter 30 år. Og det til tross for at lovgivningen når det gjelder alkoholreklame i samme periode er blitt stadig strengere også i Frankrike.

Populariteten er så stor at selve maratondeltakelsen for lengst er fullbooket. Selv om det kommer maratonproffer fra hele verden er det et stort innslag av lokal løpeglede. I år stiller i alt 32 vinslott med lag. Deriblant også de meste berømte.

Kanskje du får se denne mannen løpe

Men det som først og fremst skiller denne maratonen fra andre er at den har et betydelig større innslag av humor i seg. De fleste deltakerne kler seg ut. Noe som gjør at denne maratonene er mer publikumsvennlig enn de fleste andre. I år blir det lagt enda større vekt på denne siden.

Åpne vinslott

Det er nok en av grunnene til at den går under navnet verdens lengste maraton.

Har du planer om Bordeaux-besøk er maratonhelgen (13. september) en god anledning til å kombinere vinopplevelser med underholdning. Svært mange vinslott åpner sine kjellere for smakinger og besøk denne helgen.

Les mer her: www.marathondumedoc.com  

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her