Verdens største vinflaske er nå solgt

Den tidligere omtalte vinflasken av gigantstørrelse fra Beringer, er nå solgt på auksjon. Oppnådd pris ble US $55.812, eller noe i underkant av 400.000 norske kroner.

Det var Sotheby's i New York som stor for auksjoneringen. Maximus, som flasken kalles, er på hele 130 liter, formet som en bordeauxflaske og inneholder Beringer Private Reserve Cabernet Sauvignon 2001. På bildet ser vi Beringers vinmaker, Ed Sbragia, stående ved siden av monsteret, og han er selv knapt høyere enn flasken.

Kjøper ble Wine Ventures, en vin- og sjokoladeforhandler i New Jersey.

Guinness Book of Records har bekreftet flaskens prestanda til 1,38 meter høy, egenvekt på 68 kg, inneholder 130 liter (tilsvarende 173 flasker).

Serena Sutcliffe (Master of Wine) er sjef for Sotheby's vinavdeling. Hun har fundert på hva slags anledning en slik flaske kan benyttes til.
- Denne flasken holder i massevis til 600 gjester, og da får de to glass hver, sier hun. - Et digert jubileum med flere hundre gjester virker som en sannsynlig anledning, fortsetter hun.

Når det gjelder den effekt en slik flaskestørrelse vil ha på aldringsprosessen vurderer Sutcliffe det slik:
- Det er vel kjent at en magnumflaske er ideell for lagring over tid. Vinens utvikling er påviselig bedre i større format. I imerial-størrelsen (8 flasker) er utviklingen tilnærmet statisk. Da vil jeg følgelig anta at denne 130-liters flasken nærmest fryser utviklingen.

Les mer om flasken her

Kilde: Decanter

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen