– Vi er ikke fornøyd

– Vi er ikke fornøyd

Overskuddet i Kaffehuset Friele sank med 35 prosent i 2011.
08 Mai 2012 - 15:53

Driftsresultatet i Kaffehuset Friele endte i fjor på 47,9 millioner kroner i 2011. Det er en nedgang på 35 prosent fra 2010. Samtidig økte omsetningen med 17 prosent til 794 millioner kroner, opplyser selskapet i en pressemelding.

Nedgangen i resultat skyldes først og fremst den kraftige økningen i prisen på råkaffe som startet i 2010 og som fortsatte inn i 2011.

LES OGSÅ: Tapte på økt kaffepris

Økt satsing på markedsføring og produktutvikling - synliggjort gjennom bl.a kaffesystemet Senseo, er også en del av forklaringen. Et tredje element oppgis å være økte krav og prispress fra kundene i Norge.

– I løpet av året har prisene på kvalitetskaffe holdt seg høye på verdensmarkedet. Dette gir store utslag på våre marginer ettersom vi ikke har økt prisen ut til kundene, sier administrerende direktør Olav Munch.

Årsaken til de høye prisene på råkaffe skyldes økt forbruk på verdensbasis kombinert med dårligere avlinger i flere land. Prisene kommer trolig til å forbli høye framover.

– Vi opplever også et sterkere press på prisene i det norske markedet. Summen av disse forholdene gjør at vi får et resultat i 2011 som vi ikke er fornøyd med, sier administrerende direktør Olav Munch.

Store kostnader forbundet med økt satsing på markedsføring generelt, og av det nye kaffesystemet Friele Senseo spesielt, bidrar også til å trekke ned resultatet.

– Til tross for et svakere resultat har vi styrket vår posisjon som det ledende kaffemerke i Norge. Dette har vi gjort både gjennom utvikling og lansering av nye produkter og gjennom oppkjøpet av kontorkaffe-leverandøren House of Coffee, sier Olav Munch.

LES OGSÅ: Friele kjøper House of Coffee

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost
Dagens rett

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost

På en pizza med spekeskinke kan du benytte norsk, italiensk eller spansk skinke. Den bør imidlertid ikke være for salt, så smak på den først.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her