Vil danke ut Gladmatfestivalen

Bergen ønsker å lage landets største matfest. Den nye rivalen kaller Gladmatfestivalen et sirkus og ønsker ikke å legge seg på samme nivå.
Redaksjonen
07 Januar 2010 - 15:41

På tirsdag ble det kjent at Bergen planlegger en ny matfestival med arbeidstittelen «Bergen Matfest». Arbeidsgruppen til festivalen er satt og består av representanter fra Fylkesmannen, Hordaland fylkeskommune og Bergen kommune, samt diverse interesseorganisasjoner innen mat- og reiselivsbransjen. Det skriver www.rogalandsavis.no.

- Gladmatfestivalen har endret seg drastisk de siste årene og har nærmest blitt et sirkus. Vi kommer ikke til å legge oss på samme nivå, sier Gunnar Nagell Dahl fra Fylkesmannen i Hordaland til avisen.

Nagell Dahl forklarer at festivalen vil gå over lengre tid, og at den vil involvere flere aktører, som fiskerinæringen og restaurantnæringen.

- Vi ønsker hovedsaklig og gi bergensere og besøkende matopplevelser og kunnskap om mat, sier han.

Blir større
Gladmat-sjef Heidi Netland Berge er ikke bekymret for konkurranse.
- Vi har holdt på i flere år og har selvfølgelig blitt større, men kjernen er der fortsatt, sier hun til Rogalands Avis.

Netland Berge stiller seg uforstående til at Gladmatfestivalen blir kalt for et sirkus.
- Kaller han oss for et sirkus, får det stå for hans regning, sier hun.

Positiv innstilt
Til tross for å bli kalt sirkus ønsker Netland Berge storebror lykke til.
- Vi er positive til nye og andre matfestivaler i landet. Det skaper en utvikling for matnæringen og øker matinteressen blant folket, sier Netland Berge.
Men Gladmat-sjefen lurer likevel på hva de skal bli størst på.

- Er det areal, publikum eller antall utstillere de skal bli størst på, spør Netland Berge.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her