Vil dyrke fram kokkespirer

Landbruksminister Lars Peder Brekk blar opp 200.000 kroner for å dyrke fram kokkekunst blant barn og unge.

- Alle vil ha glede av å bli nærmere kjent med egen kostholdsarv og lokale tradisjoner, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Nå gir regjeringen penger til et pilotprosjekt som skal fremme kokkekunst og matkultur i kulturskolene, populært kalt «Kul Mat». Torsdag åpnet han Geitmyra matkultursenter for barn i Oslo. Dette er et prosjekt som matjournalisten Andreas Viestad har tatt initiativet til.

- Vi trenger læringsarenaer hvor nye smakssammensetninger og bruksmåter basert på det vi kan produsere selv kan utforskes, sier Brekk.

Pilotprosjektet «Kul Mat» ble startet opp høsten 2010 etter initiativ fra Norsk kulturskoleråd, med støtte fra Landbruks- og matdepartementet. Målet er å skape grunnlag for et fag ved kulturskolen som skal styrke bevisstheten rundt norsk matkultur gjennom gode matopplevelser, nyskaping og mangfold.

Her er opplegget at den enkelte kulturskole inngår samarbeid med lokale, regionale og nasjonale aktører. Det legges særlig vekt på kunnskap rundt håndverket i kokkefaget, utvikling av estetisk kompetanse, lokal identitet og kultur i samspill med det globale.

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen