Vil dyrke fram kokkespirer

Landbruksminister Lars Peder Brekk blar opp 200.000 kroner for å dyrke fram kokkekunst blant barn og unge.

- Alle vil ha glede av å bli nærmere kjent med egen kostholdsarv og lokale tradisjoner, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk (Sp) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Nå gir regjeringen penger til et pilotprosjekt som skal fremme kokkekunst og matkultur i kulturskolene, populært kalt «Kul Mat». Torsdag åpnet han Geitmyra matkultursenter for barn i Oslo. Dette er et prosjekt som matjournalisten Andreas Viestad har tatt initiativet til.

- Vi trenger læringsarenaer hvor nye smakssammensetninger og bruksmåter basert på det vi kan produsere selv kan utforskes, sier Brekk.

Pilotprosjektet «Kul Mat» ble startet opp høsten 2010 etter initiativ fra Norsk kulturskoleråd, med støtte fra Landbruks- og matdepartementet. Målet er å skape grunnlag for et fag ved kulturskolen som skal styrke bevisstheten rundt norsk matkultur gjennom gode matopplevelser, nyskaping og mangfold.

Her er opplegget at den enkelte kulturskole inngår samarbeid med lokale, regionale og nasjonale aktører. Det legges særlig vekt på kunnskap rundt håndverket i kokkefaget, utvikling av estetisk kompetanse, lokal identitet og kultur i samspill med det globale.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen