Vil fjerne nattmaten

Utelivsutvalget i Stavanger vurderer å bekjempe sentrumsvolden med begrensninger i nattmattilbudet.
Redaksjonen
16 Juli 2007 - 02:25

Utelivsutvalget, som består av én representant fra hvert parti, jobber med tiltak for å redusere bråket i Stavanger sentrum. Ett av forslagene er å pålegge tidligere stengetider for byens «nattmatsjapper».
 
Ut av sentrum
- En stengetid mellom klokken 02.00 og 02.30 vil være en reell mulighet, sier Bjarne Kvadsheim, som sitter i utvalget for Senterpartiet.
 
Utvalget har fått innspill fra en rekke aktører, deriblant politiet, utelivsbransjen, natteravnene, skjenkekontrollen og uteseksjonen.
 
- Dette skal vurderes som et av tiltakene for å få folk fortere hjem etter at utestedene stenger, sier leder for utelivsutvalget Christine Sagen Helgø (H).
 
- Det oppstår mye bråk etter at skjenkestedene har stengt, derfor kan det være positivt hvis folk går rett hjem, sier hun til Rogalands Avis.
 
Ikke bestemt
Gjeldende regler for steder med bevilling for varmmat, er at de må stenge senest klokken 04.00.
 
Formannskapet vil 30. august få i oppgave å se på om reglene bør endres for åpningstiden.
 
Nødvendig tiltak
Politistasjonssjef i Stavanger, Henry O. Berg, er for å begrense nattmaten.
 
- Det er ikke tvil om at det vil hjelpe i kampen mot vold i sentrum, sier Berg.
 
Han forklarer at det ofte oppstår episoder i matkøene når utestedene har stengt:
 
- Mange er beruset i matkøen, og da kan det lett oppstå irritasjon og slagsmål over småting. Det har vi sett flere tilfeller av her i Stavanger, sier politistasjonssjefen.
 
Han mener nattmatserveringen bør stenge før utestedene sender sine gjester ut i natten.
 
Spøkelsesby
- Å stenge utestedene klokken ett slik KrF ønsker, vil gjøre Stavanger til en spøkelsesby, sier høyrepolitiker Peter André Schwartz.
 
KrF-politiker Bjarne Bjelland har foreslått å stenge byens utesteder klokken ett om natten. Dette er bystyrekandidat Peter Schwarz (H) kritisk til.
 
Tankegangen i STavanger er helt på tvers av hvordan man tenker i Bergen. Der holder restaurant Bocca nattåpent i helgene.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her