Vil ha folk tidligere ut

Denne helgen gjelder nye skjenketider i Haugesund. Restaurantbransjen jobber for å få publikum tidligere ut.

- Vi ønsker å gjøre kjent for publikum at vi nå har fått nye skjenketider, sier Bjørn Gerry Viksund i Inventum Gruppen, som eier flere utesteder i Haugesund.
 
Store deler av restaurantbransjen har spleiset på annonser. Disse skal minne publikum om at samtlige utesteder stenger en halv time tidligere natt til lørdag, søndag og mandag.
 
Planlegger tiltak
Utebransjen planlegger tiltak som skal gjøre det attraktivt for publikum å komme tidligere til sentrum, men Viksund vil foreløpig ikke røpe hva som er på trappene.
 
- Dette er ting vi vil komme tilbake til etter hvert. I første omgang ønsker vi å informere om de reduserte åpningstidene, sier han til Haugesunds Avis.
 
Fire år
De neste fire årene stenger puber og restauranter alkoholserveringen klokken 01.00 natt til lørdag og søndag, og klokken 00.30 natt til mandag. Byens nattklubber kan skjenke øl og vin til kl. 02.30 natt til lørdag og søndag.
 
På andre dager er det ingen endring av skjenketidene. Samtlige skjenkesteder må stenge klokken 01.00 på vanlige hverdager.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen