Vil ha menyen din

Kårer Norges beste meny.
Redaksjonen
24 August 2010 - 15:22

- Bli med i konkurransen om den beste norske menyen, oppfordrer Unn Karin Olsen i Stiftelsen Norsk Matkultur. - Vi har fått inn fristende menyer fra hele landet, men vi ønsker oss flere. Derfor er fristen for innsending forlenget til 17. september, heter det i en pressemelding.

Prisen deles ut av Ingrid Espelid Hovig på Matkulturdagen i Oslo den 12. oktober.

- Vi vet at det finnes mange spisesteder som baserer menyen på lokale råvarer og tradisjonelle retter. Andre går for et bredere utvalg av norske råvarer og komponerer helst nye retter. Begge deler er viktig for at det norske kjøkken skal leve og utvikle seg, sier Olsen.

Nå vil hun gjerne ha menyer - altså selve trykksakene - som presenterer den norske maten på en gjennomarbeidet og salgsfremmende måte.
Menyprisen skal fremme norsk matkultur og norske råvarer samt løfte kvaliteten på menyene og bidra til at menyarbeidet tas på alvor i reiselivsbedriftene.

Prisen deles ut etter følgende kriterier:
• Maten: Menyen skal enten være basert på lokale, regionale eller nasjonale retter og/eller tydelig fremme norske råvarer og matspesialiteter.

• Språket: Presentasjonen skal være preget av god og riktig språkbruk med begreper og beskrivelser som de fleste norske gjester forstår. Tydelig identitet i valg av navn på rettene og fortellinger om hvor råvarer eller retter kommer fra vil bli vektlagt.

• Helheten: Juryen skal vurdere totalinntrykket av menyen som salgsverktøy. Skaper menyen nysgjerrighet, assosiasjoner og bilder? Vekker den appetitten? Får du lyst til å prøve dette spisestedet når du leser menyen?

Mål med prisen:
Stiftelsen Norsk Matkulturs Menypris skal:
- fremme norsk matkultur og norske råvarer
- løfte kvaliteten på menyene
- bidra til at menyarbeidet tas på alvor i reiselivsbedriftene
- få fram de gode eksemplene

Prisen er et originalt diplom og deltakelse på Matkulturdagen.

Innsending:
Konkurransen er basert på innsending av menyer per post fra bedriftene selv og fra publikum. Minst to "feilfrie" eksemplarer må sendes inn (1 til vurdering i juryen og 1 til foto og utstilling under kåringen).

Frist for innsending er 17. september 2010.

Menyen sendes til:
Stiftelsen Norsk Matkultur
Postboks 888 Sentrum,
0104 OSLO

Spørsmål kan rettes til:
Unn Karin Olsen på 90606522 eller uko@norskmatkultur.no

Harald Osa på 90 53 15 14 eller ho@norskmatkultur.no

Du finner oss på www.norskmatkultur.no

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne komboen: Indiskkrydret sei med grønne linser og mynteyoghurt
Dagens rett

Prøv denne komboen: Indiskkrydret sei med grønne linser og mynteyoghurt

Sei kan brukes til så mye mer enn bare som seibiff med løk. Den smakfulle fisken får en krydret avslutning i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her