Vil ha menyen din

Kårer Norges beste meny.
Redaksjonen
24 August 2010 - 16:22

- Bli med i konkurransen om den beste norske menyen, oppfordrer Unn Karin Olsen i Stiftelsen Norsk Matkultur. - Vi har fått inn fristende menyer fra hele landet, men vi ønsker oss flere. Derfor er fristen for innsending forlenget til 17. september, heter det i en pressemelding.

Prisen deles ut av Ingrid Espelid Hovig på Matkulturdagen i Oslo den 12. oktober.

- Vi vet at det finnes mange spisesteder som baserer menyen på lokale råvarer og tradisjonelle retter. Andre går for et bredere utvalg av norske råvarer og komponerer helst nye retter. Begge deler er viktig for at det norske kjøkken skal leve og utvikle seg, sier Olsen.

Nå vil hun gjerne ha menyer - altså selve trykksakene - som presenterer den norske maten på en gjennomarbeidet og salgsfremmende måte.
Menyprisen skal fremme norsk matkultur og norske råvarer samt løfte kvaliteten på menyene og bidra til at menyarbeidet tas på alvor i reiselivsbedriftene.

Prisen deles ut etter følgende kriterier:
• Maten: Menyen skal enten være basert på lokale, regionale eller nasjonale retter og/eller tydelig fremme norske råvarer og matspesialiteter.

• Språket: Presentasjonen skal være preget av god og riktig språkbruk med begreper og beskrivelser som de fleste norske gjester forstår. Tydelig identitet i valg av navn på rettene og fortellinger om hvor råvarer eller retter kommer fra vil bli vektlagt.

• Helheten: Juryen skal vurdere totalinntrykket av menyen som salgsverktøy. Skaper menyen nysgjerrighet, assosiasjoner og bilder? Vekker den appetitten? Får du lyst til å prøve dette spisestedet når du leser menyen?

Mål med prisen:
Stiftelsen Norsk Matkulturs Menypris skal:
- fremme norsk matkultur og norske råvarer
- løfte kvaliteten på menyene
- bidra til at menyarbeidet tas på alvor i reiselivsbedriftene
- få fram de gode eksemplene

Prisen er et originalt diplom og deltakelse på Matkulturdagen.

Innsending:
Konkurransen er basert på innsending av menyer per post fra bedriftene selv og fra publikum. Minst to "feilfrie" eksemplarer må sendes inn (1 til vurdering i juryen og 1 til foto og utstilling under kåringen).

Frist for innsending er 17. september 2010.

Menyen sendes til:
Stiftelsen Norsk Matkultur
Postboks 888 Sentrum,
0104 OSLO

Spørsmål kan rettes til:
Unn Karin Olsen på 90606522 eller uko@norskmatkultur.no

Harald Osa på 90 53 15 14 eller ho@norskmatkultur.no

Du finner oss på www.norskmatkultur.no

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her