Vil ha menyen din

Kårer Norges beste meny.
Redaksjonen
24 August 2010 - 16:22

- Bli med i konkurransen om den beste norske menyen, oppfordrer Unn Karin Olsen i Stiftelsen Norsk Matkultur. - Vi har fått inn fristende menyer fra hele landet, men vi ønsker oss flere. Derfor er fristen for innsending forlenget til 17. september, heter det i en pressemelding.

Prisen deles ut av Ingrid Espelid Hovig på Matkulturdagen i Oslo den 12. oktober.

- Vi vet at det finnes mange spisesteder som baserer menyen på lokale råvarer og tradisjonelle retter. Andre går for et bredere utvalg av norske råvarer og komponerer helst nye retter. Begge deler er viktig for at det norske kjøkken skal leve og utvikle seg, sier Olsen.

Nå vil hun gjerne ha menyer - altså selve trykksakene - som presenterer den norske maten på en gjennomarbeidet og salgsfremmende måte.
Menyprisen skal fremme norsk matkultur og norske råvarer samt løfte kvaliteten på menyene og bidra til at menyarbeidet tas på alvor i reiselivsbedriftene.

Prisen deles ut etter følgende kriterier:
• Maten: Menyen skal enten være basert på lokale, regionale eller nasjonale retter og/eller tydelig fremme norske råvarer og matspesialiteter.

• Språket: Presentasjonen skal være preget av god og riktig språkbruk med begreper og beskrivelser som de fleste norske gjester forstår. Tydelig identitet i valg av navn på rettene og fortellinger om hvor råvarer eller retter kommer fra vil bli vektlagt.

• Helheten: Juryen skal vurdere totalinntrykket av menyen som salgsverktøy. Skaper menyen nysgjerrighet, assosiasjoner og bilder? Vekker den appetitten? Får du lyst til å prøve dette spisestedet når du leser menyen?

Mål med prisen:
Stiftelsen Norsk Matkulturs Menypris skal:
- fremme norsk matkultur og norske råvarer
- løfte kvaliteten på menyene
- bidra til at menyarbeidet tas på alvor i reiselivsbedriftene
- få fram de gode eksemplene

Prisen er et originalt diplom og deltakelse på Matkulturdagen.

Innsending:
Konkurransen er basert på innsending av menyer per post fra bedriftene selv og fra publikum. Minst to "feilfrie" eksemplarer må sendes inn (1 til vurdering i juryen og 1 til foto og utstilling under kåringen).

Frist for innsending er 17. september 2010.

Menyen sendes til:
Stiftelsen Norsk Matkultur
Postboks 888 Sentrum,
0104 OSLO

Spørsmål kan rettes til:
Unn Karin Olsen på 90606522 eller uko@norskmatkultur.no

Harald Osa på 90 53 15 14 eller ho@norskmatkultur.no

Du finner oss på www.norskmatkultur.no

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her