Vil ha menyen din

Kårer Norges beste meny.

- Bli med i konkurransen om den beste norske menyen, oppfordrer Unn Karin Olsen i Stiftelsen Norsk Matkultur. - Vi har fått inn fristende menyer fra hele landet, men vi ønsker oss flere. Derfor er fristen for innsending forlenget til 17. september, heter det i en pressemelding.

Prisen deles ut av Ingrid Espelid Hovig på Matkulturdagen i Oslo den 12. oktober.

- Vi vet at det finnes mange spisesteder som baserer menyen på lokale råvarer og tradisjonelle retter. Andre går for et bredere utvalg av norske råvarer og komponerer helst nye retter. Begge deler er viktig for at det norske kjøkken skal leve og utvikle seg, sier Olsen.

Nå vil hun gjerne ha menyer - altså selve trykksakene - som presenterer den norske maten på en gjennomarbeidet og salgsfremmende måte.
Menyprisen skal fremme norsk matkultur og norske råvarer samt løfte kvaliteten på menyene og bidra til at menyarbeidet tas på alvor i reiselivsbedriftene.

Prisen deles ut etter følgende kriterier:
• Maten: Menyen skal enten være basert på lokale, regionale eller nasjonale retter og/eller tydelig fremme norske råvarer og matspesialiteter.

• Språket: Presentasjonen skal være preget av god og riktig språkbruk med begreper og beskrivelser som de fleste norske gjester forstår. Tydelig identitet i valg av navn på rettene og fortellinger om hvor råvarer eller retter kommer fra vil bli vektlagt.

• Helheten: Juryen skal vurdere totalinntrykket av menyen som salgsverktøy. Skaper menyen nysgjerrighet, assosiasjoner og bilder? Vekker den appetitten? Får du lyst til å prøve dette spisestedet når du leser menyen?

Mål med prisen:
Stiftelsen Norsk Matkulturs Menypris skal:
- fremme norsk matkultur og norske råvarer
- løfte kvaliteten på menyene
- bidra til at menyarbeidet tas på alvor i reiselivsbedriftene
- få fram de gode eksemplene

Prisen er et originalt diplom og deltakelse på Matkulturdagen.

Innsending:
Konkurransen er basert på innsending av menyer per post fra bedriftene selv og fra publikum. Minst to "feilfrie" eksemplarer må sendes inn (1 til vurdering i juryen og 1 til foto og utstilling under kåringen).

Frist for innsending er 17. september 2010.

Menyen sendes til:
Stiftelsen Norsk Matkultur
Postboks 888 Sentrum,
0104 OSLO

Spørsmål kan rettes til:
Unn Karin Olsen på 90606522 eller uko@norskmatkultur.no

Harald Osa på 90 53 15 14 eller ho@norskmatkultur.no

Du finner oss på www.norskmatkultur.no

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen