Vil ha Stortinget på vannvogna

Vil ha Stortinget på vannvogna

- Jeg ble presset til å drikke mer enn jeg ville. Til slutt ble jeg drittlei, sier stortingsrepresentant Kjersti Toppe (Sp).
17 April 2012 - 16:25

Med sine egne erfaringer som utganspunkt, mener Kjersti Toppe det må settes en stopper for ølsalget i stortingsrestauranten.

Hun ønsker også at middager i utgangspunktet må være alkoholfrie når representanter inviteres av organisasjoner og andre. I tillegg bør flere stortingspolitikere må stå fram og mane til måtehold, mener Toppe.

- Jeg og andre stortingspolitikere blir invitert til veldig mange middager av organisasjoner og andre. Før drakk jeg det som ble servert, men så begynte jeg å tenke at det var unaturlig for meg å drikke på en tirsdag. Jeg drakk for å være høflig, fordi jeg følte at jeg måtte. Til slutt ble jeg drittlei alkoholgreiene, forteller Toppe til Dagsavisen.

Hun mener det er et paradoks at alkohol er så vanlig for politikere mens det er bred politisk enighet om at alkoholforbruket i Norge må reduseres.

Ifølge avtroppende stortingsdirektør Hans Brattestå er salget av øl minimalt på Stortinget. Toppe mener like fullt at det må stanses på grunn av signaleffekten.

- Jeg vil gjerne oppfordre stortingspolitikerne til å ta to hvite uker. Ikke først og fremst fordi de trenger hvite uker, men fordi de tilhører en samfunnselite som er med på å bygge landet, sier Toppe.

LES OGSÅ: Oppfordrer til flere hvite uker

- Signalene vi sender ut og holdningene de viser, er viktige. Vi bør også gjøre dette som en solidaritetsgest til alle dem som er avhengige av alkohol og til barna til dem som er avhengige.

Toppe ønsker også flere alkoholfrie soner i samfunnet for øvrig.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær
Ukens kake

Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær

Velg mellom rips, kirsebær eller moreller, eller det du måtte ha for hånden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

For å smake vin må du kunne dette
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

For å smake vin må du kunne dette

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 8 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her