Vil ha tidligere skjenkestopp

Politimestrene i landets fire største byer foreslår nå at all skjenking skal stoppe klokken to om natten.

Slik reglene er i dag må skjenkingen stoppe senest klokken 03. Disse reglene gjelder for hele landet, men det er fritt frem for kommuner som ønsker å avslutte skjenkingen tidligere.
 
Bakgrunnen for forslaget er at politimestrene har sett seg lei på fyllebråk. De mener den verste perioden er natt til lørdag og søndag frem til klokken 05. Da skjer det flest voldsepisoder.
 
Liberalisering
Forslaget kommer frem i et brev som er sendt til kommunepolitikere og ordførere. Politimestrene mener fyllebråket skyldes en liberalisering i skjenkepolitikken.
 
Overskjenking
- Skjenkepolitikken fører til både overdrikking og overkskjenking, dels av og hos ungdom, til tider av natten da den sosiale kontrollen er sterkt redusert, skriver politimestrene.
 
- Det viktigste tiltaket er at tidene for salg og skjenking av alkohol reduseres, og at salg av fastfood reduseres minst tilsvarende, skriver de. Med denne oppskriften mener de tiltaket vil gi store forbedringer i storbyene.
 
Kraftig signal
Justisminister Knut Storberget (Ap) er positiv til politimestrenes utspill.
 
- Det er et kraftig signal, vi skal ta det svært alvorlig, sier Storberget til Aftenposten. Han lover å ta saken opp med helseministeren.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen