Vil opprinnelsesmerke kjøtt

NHO Reiseliv vil samarbeide med Landbruks- og matdepartementet. Målet er å finne løsninger for frivillig opprinnelsesmerking av kjøtt i norske restauranter.
Redaksjonen
07 September 2007 - 18:00

- En slik frivillig ordning vil være et konkurransefortrinn for seriøse aktører. Forutsetningen er at den er enkel for bedriftene å administrere, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Knut Almquist til hjemmesiden.
 
- Det er ønskelig å få til et samarbeid om bedre merking av kjøttets opprinnelse helt frem til forbruker, enten det er kunden i butikk eller spisegjester, sier landbruks- og matminister Terje Riis Johansen.
 
Bakgrunnen for tiltaket er blant annet flere saker om smugling av kjøtt de siste månedene.
 
Vil lytte
Almquist lover at NHO Reiseliv skal bidra til å finne gode løsninger for kjøtt som skal serveres på restauranter.
 
- I et slikt arbeid er det viktig at bedriftene selv er med, og vi vil raskt involvere medlemsbedrifter for å få innspill og råd, sier han.
 
Konkurransefortrinn
Almquist mener at bedrifter som kan opplyse hvor maten de serverer kommer fra vil få et konkurransefortrinn som gir gode muligheter for positiv markedsføring og styrket omdømme.
 
Vil tape
- Og omvendt vil useriøse aktører tape om en slik merking blir etterspurt. Det gjelder for eksempel restauranter som selger smuglerkjøtt. At slike aktører blir identifisert og taper konkurransen om kundene er viktig. Ikke bare for at man skal kunne stole på at maten er trygg. Det er også viktig for at alle skal kunne konkurrere på like vilkår innenfor de rammer loven setter, sier Almquist.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Match kylling med asparges og reker - du vil ikke angre
Dagens rett

Match kylling med asparges og reker - du vil ikke angre

Kyllingfilet med reker og asparges samt en hjemmelaget hvitsaus er raskere serveringsklar enn du kanskje tror.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her