Vil opprinnelsesmerke kjøtt

NHO Reiseliv vil samarbeide med Landbruks- og matdepartementet. Målet er å finne løsninger for frivillig opprinnelsesmerking av kjøtt i norske restauranter.
Redaksjonen
07 September 2007 - 17:00

- En slik frivillig ordning vil være et konkurransefortrinn for seriøse aktører. Forutsetningen er at den er enkel for bedriftene å administrere, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Knut Almquist til hjemmesiden.
 
- Det er ønskelig å få til et samarbeid om bedre merking av kjøttets opprinnelse helt frem til forbruker, enten det er kunden i butikk eller spisegjester, sier landbruks- og matminister Terje Riis Johansen.
 
Bakgrunnen for tiltaket er blant annet flere saker om smugling av kjøtt de siste månedene.
 
Vil lytte
Almquist lover at NHO Reiseliv skal bidra til å finne gode løsninger for kjøtt som skal serveres på restauranter.
 
- I et slikt arbeid er det viktig at bedriftene selv er med, og vi vil raskt involvere medlemsbedrifter for å få innspill og råd, sier han.
 
Konkurransefortrinn
Almquist mener at bedrifter som kan opplyse hvor maten de serverer kommer fra vil få et konkurransefortrinn som gir gode muligheter for positiv markedsføring og styrket omdømme.
 
Vil tape
- Og omvendt vil useriøse aktører tape om en slik merking blir etterspurt. Det gjelder for eksempel restauranter som selger smuglerkjøtt. At slike aktører blir identifisert og taper konkurransen om kundene er viktig. Ikke bare for at man skal kunne stole på at maten er trygg. Det er også viktig for at alle skal kunne konkurrere på like vilkår innenfor de rammer loven setter, sier Almquist.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her