Vil selge Stranden for 7,5 millioner

Med en prislapp på 7,5 millioner er serveringsstedet Stranden i Risør lagt ut for salg.
Redaksjonen
02 Desember 2009 - 20:00

- Jeg regner med at det blir drift der til sommeren. Selv må jeg imidlertid prioritere andre deler av virksomheten min i en periode.

Det sier Rune Gurholt, eieren av serveringsstedet Stranden til Aust Agder Blad.
Mange ble nok overrasket da det for få dager siden ble kjent at Stranden skulle selges eller leies ut. Prisen fikk nok også mange til å heve på øyenbrynene. 7,5 millioner er ikke småpenger.

Leiligheter
Den summen handler ikke bare om en kafé/restaurant, men også om to leiligheter med terrasser. Serveringslokalene er i hovedsak utendørs, og har vært svært populære sommerstid. I tillegg er det cirka 40 plasser innendørs. Den gamle bensinstasjonen med verksted og bolighus har dessuten vært gjennom en omfattende utbedring.

Gurholt har ikke fått respons så langt
På spørsmål om han har mistet interessen for å drive serveringsvirksomhet i Risør, svarer han:
- Nei, men jeg har interesser andre steder som jeg må ta vare på. Jeg har hatt fokus på Risør de siste årene, og det har ført til at andre deler av virksomheten har fått unngjelde. Spesielt gjelder dette en kafé jeg har ved parkeringsplassen på Gaustatoppen. Det er nok stedet som vil få mest oppmerksomhet i tiden fremover, sier Gurholt.

Serviceanlegg for båtfolket
Da Rune Gurholt kjøpte eiendommen hadde stedet stått tomt i mange år. Før det var det en bensinstasjon der med et bilverksted. Beliggenheten like ved den nye gjestehavna gjorde også at Gurholt satset på å bygge ut et serviceanlegg for båtfolket på eiendommen.

- Det beste er en leieavtale. Uansett hva som skjer; regner jeg med at det blir drift der til sommeren også, sier Gurholt til Aust Agder Blad.

Turbulens
Det har vært stor turbulens rundt utestedene i Risør i høst. Kittel Gjernes måtte kaste kortene og erklære driverselskapene bak Buene og Kast Loss konkurs. Der har nye drivere tatt over. Promenaden pub har store økonomiske problemer og i tillegg er Brasseriet i Kragsgaten til salgs.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her