Vil selge Stranden for 7,5 millioner

Med en prislapp på 7,5 millioner er serveringsstedet Stranden i Risør lagt ut for salg.
Redaksjonen
02 Desember 2009 - 19:00

- Jeg regner med at det blir drift der til sommeren. Selv må jeg imidlertid prioritere andre deler av virksomheten min i en periode.

Det sier Rune Gurholt, eieren av serveringsstedet Stranden til Aust Agder Blad.
Mange ble nok overrasket da det for få dager siden ble kjent at Stranden skulle selges eller leies ut. Prisen fikk nok også mange til å heve på øyenbrynene. 7,5 millioner er ikke småpenger.

Leiligheter
Den summen handler ikke bare om en kafé/restaurant, men også om to leiligheter med terrasser. Serveringslokalene er i hovedsak utendørs, og har vært svært populære sommerstid. I tillegg er det cirka 40 plasser innendørs. Den gamle bensinstasjonen med verksted og bolighus har dessuten vært gjennom en omfattende utbedring.

Gurholt har ikke fått respons så langt
På spørsmål om han har mistet interessen for å drive serveringsvirksomhet i Risør, svarer han:
- Nei, men jeg har interesser andre steder som jeg må ta vare på. Jeg har hatt fokus på Risør de siste årene, og det har ført til at andre deler av virksomheten har fått unngjelde. Spesielt gjelder dette en kafé jeg har ved parkeringsplassen på Gaustatoppen. Det er nok stedet som vil få mest oppmerksomhet i tiden fremover, sier Gurholt.

Serviceanlegg for båtfolket
Da Rune Gurholt kjøpte eiendommen hadde stedet stått tomt i mange år. Før det var det en bensinstasjon der med et bilverksted. Beliggenheten like ved den nye gjestehavna gjorde også at Gurholt satset på å bygge ut et serviceanlegg for båtfolket på eiendommen.

- Det beste er en leieavtale. Uansett hva som skjer; regner jeg med at det blir drift der til sommeren også, sier Gurholt til Aust Agder Blad.

Turbulens
Det har vært stor turbulens rundt utestedene i Risør i høst. Kittel Gjernes måtte kaste kortene og erklære driverselskapene bak Buene og Kast Loss konkurs. Der har nye drivere tatt over. Promenaden pub har store økonomiske problemer og i tillegg er Brasseriet i Kragsgaten til salgs.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her