Vil servere alkohol på skolen

Tangen videregående skole i Kristiansand har søkt om permanent skjenkebevilling i skolens lokaler.
Redaksjonen
21 Oktober 2009 - 12:44

- Vi mener at en skolebygning skal fungere utover den smale opplæringsrammen mellom klokken 8 og 16. Vi ønsker at lokalsamfunnet også kan få bruke skolebygningen, og at vi kan tilby alkohol, dersom oppdragsgiveren er riktig, sier rektor på Tangen videregående skole, Eva Berg, til Oddernes Avis.

Vil undervise i alkolholservering
Det er skolens avdeling for restaurant- og matfag som på permanent basis ønsker å kunne tilby vin, øl og rusbrus i skolelokalene når de arrangerer lukkede selskap etter stengetid, skriver Oddernes Avis.

Som den første skolen i Vest-Agder søker derfor Tangen om permanent skjenkebevilling.
- Intensjonen er ikke å tjene penger, men å gi elevene aktuell praksiserfaring. Midlene som likevel kommer inn som overskudd fra alkohol- og restaurantsalget vil gå direkte tilbake til investering i manglende utstyr til avdelingen for restaurant- og matfag, sier Berg til Oddernes Avis.

Frps Christian Eikeland er svært begeistret
- Fremskrittspartiet mener fag som restaurant og matfag skal inneholde mest mulig relevant undervisning, og applauderer skolens initiativ. I dag må mange studenter reise utenlands for å lære seg baryrket. Et slikt initiativ kan bidra til mer kunnskap om baryrket blant elevene, sier Eikeland til fvn.no.

Westermoen oppgitt
Fylkesordfører Thore Westermoen (KrF) liker ikke tanken på kombinasjonen skole og alkohol.

- En stående fullmakt for en skole til å servere alkohol stiller jeg meg kritisk til. Utgangspunktet skal være alkoholfrie skoler, så får eventuelle ønsker om noe annet komme som søknader til hvert enkelt tilfelle, slik det har vært tidligere, sier Westermoen til Oddernes Avis.

- Det er beklagelig at fylkesordføreren har slike fordommer. Westermoen burde heller applaudere alt som kan gi mer relevans i et fag som sliter med rekruttering, sier Frps Eikeland til fvn.no.

Brus ikke godt nok
Demokratenes leder, fylkestingsrepresentant Vidar Kleppe liker også tanken på alkoholservering ved Tangen.
- Jeg kjenner Eva Berg. Jeg er trygg på at dette kommer til å foregå i ordentlige, ryddige former, sier Kleppe. Han har få betenkeligheter med skolens ønske.
- Det er selvfølgelig at alt av lovverk, vaktordninger og aldersgrenser følges, men ellers mener jeg dette er en meget god idé. Elevene må få prøve seg på en reell måte, og da er det ikke godt nok å skulle servere brus, mener Kleppe.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vart opp med enchilada med kylling - bruk gjerne rester
Dagens rett

Vart opp med enchilada med kylling - bruk gjerne rester

Meksikanskinspirert mat er mer populært enn noen gang. Denne oppskriften er super når du har dårlig tid, men vil lage mest mulig fra bunnen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her