Vil skjenke fra kl. 08 på nasjonaldagen

Vil skjenke fra kl. 08 på nasjonaldagen

Alkohol ved frokosttid 17. mai? Oslo kommune vurderer ønsket fra utelivsbransjen.
26 April 2012 - 12:00

I Oslo får ikke serveringsstedene selge alkohol før etter klokken 12.00 på nasjonaldagen, men nå ber Hovedorganisasjonen Virke om endringer, skriver Aftenposten.

– 17. mai er en helt spesiell festdag hvor mange ønsker å starte dagen med en champagnefrokost, sier bransjedirektør Hilde Charlotte Solheim i Virke, som representerer aktører i serveringsbransjen.

I 1993 ble det bestemt at skjenkingen i hovedstaden skulle starte klokken 12.00 på søndager, helligdager og høytidsdager. Ifølge alkoholloven er det et absolutt alkoholforbud mellom klokken 03.00 og 06.00, med åpning for å servere drikke med lavere alkoholinnhold enn 22 volumprosent fra klokken. 06.00.

Ut over dette kan kommunene selv bestemme om de vil utvide eller innskrenke skjenketidene. Det betyr at det er mulig å starte alkoholserveringen tidligere på 17. mai.

Næringsbyråd Hallstein Bjercke forstår at mange ønsker utvidet servering.

– Jeg skal absolutt se på dette, men det blir neppe en endring allerede i år. Her må det en forskriftendring til, og det rekker vi ikke på tre uker, sier han til avisa.

Hilde Charlotte Solheim i Virke frykter ikke at det blir mer fyll som følge av utvidede skjenketider på nasjonaldagen.

– At folk går ut i stedet for å bli hjemme, bidrar til å kontrollere fylla. Utestedene har ikke lov til å skjenke mennesker som er overstadig beruset, så dermed skal man ha bedre kontroll på skjenkingen ute enn hjemme.

LES OGSÅ: Tøffere skjenkekontroll i Oslo

I Bergen starter alkoholserveringen på restauranter klokken 07.00 på 17. mai.

– Dette er begrunnet i gammel tradisjon. 17. mai er 17. mai, og da vil mange ha champagne til frokost. Vi har hatt det sånn i mange år, sier Gro Gaarder ved kontor for skjenkesaker i Bergen kommune.

I Kristiansand serveres det alkohol fra klokken 09.00 på 17. mai. Kommunen opplyser at de ikke har hatt noen problemer i forbindelse med champagnefrokoster.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt
Dagens rett

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt

Vi regner med at grillen er klargjort som våren og dermed for dagens oppgave.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå
Dagens rett

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå

Grillet gravlaks med potetsalat bare ber om at grillen fyres opp. Ansjosdressing setter en ekstra spiss på kombinasjonen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset
+
Mat og vin i kombinasjon

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset

Når saftig and og vin fra Argentina møtes i harmoni, får også du en gyllen mulighet til å skinne som vertskap.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Du kan fint lage en drink med to ingredienser. Denne gir maks uttelling
Ukens drink
Forsiden akkurat nå
Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt
Dagens rett

Grillspyd med mørt lammekjøtt og saftig pære smaker veldig godt

Vi regner med at grillen er klargjort som våren og dermed for dagens oppgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå
Dagens rett

Den perfekte mai-rett som kan testes ut allerede nå

Grillet gravlaks med potetsalat bare ber om at grillen fyres opp. Ansjosdressing setter en ekstra spiss på kombinasjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle
Matkurs og vinkurs
Winedinner 11. juni i Oslo

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle

Smak 5 viner fra Friuli-Venezia Giuli – et vinområde som fortjener langt mer oppmerksomhet. Smak et bredt spekter av druetyper til 4 smakfulle retter fra en av Oslos mest autentiske italienske restauranter, Vineria Ventidue.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset
+
Mat og vin i kombinasjon

Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset

Når saftig and og vin fra Argentina møtes i harmoni, får også du en gyllen mulighet til å skinne som vertskap.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her