Vil skjenke fra kl. 08 på nasjonaldagen

Vil skjenke fra kl. 08 på nasjonaldagen

Alkohol ved frokosttid 17. mai? Oslo kommune vurderer ønsket fra utelivsbransjen.
26 April 2012 - 11:00

I Oslo får ikke serveringsstedene selge alkohol før etter klokken 12.00 på nasjonaldagen, men nå ber Hovedorganisasjonen Virke om endringer, skriver Aftenposten.

– 17. mai er en helt spesiell festdag hvor mange ønsker å starte dagen med en champagnefrokost, sier bransjedirektør Hilde Charlotte Solheim i Virke, som representerer aktører i serveringsbransjen.

I 1993 ble det bestemt at skjenkingen i hovedstaden skulle starte klokken 12.00 på søndager, helligdager og høytidsdager. Ifølge alkoholloven er det et absolutt alkoholforbud mellom klokken 03.00 og 06.00, med åpning for å servere drikke med lavere alkoholinnhold enn 22 volumprosent fra klokken. 06.00.

Ut over dette kan kommunene selv bestemme om de vil utvide eller innskrenke skjenketidene. Det betyr at det er mulig å starte alkoholserveringen tidligere på 17. mai.

Næringsbyråd Hallstein Bjercke forstår at mange ønsker utvidet servering.

– Jeg skal absolutt se på dette, men det blir neppe en endring allerede i år. Her må det en forskriftendring til, og det rekker vi ikke på tre uker, sier han til avisa.

Hilde Charlotte Solheim i Virke frykter ikke at det blir mer fyll som følge av utvidede skjenketider på nasjonaldagen.

– At folk går ut i stedet for å bli hjemme, bidrar til å kontrollere fylla. Utestedene har ikke lov til å skjenke mennesker som er overstadig beruset, så dermed skal man ha bedre kontroll på skjenkingen ute enn hjemme.

LES OGSÅ: Tøffere skjenkekontroll i Oslo

I Bergen starter alkoholserveringen på restauranter klokken 07.00 på 17. mai.

– Dette er begrunnet i gammel tradisjon. 17. mai er 17. mai, og da vil mange ha champagne til frokost. Vi har hatt det sånn i mange år, sier Gro Gaarder ved kontor for skjenkesaker i Bergen kommune.

I Kristiansand serveres det alkohol fra klokken 09.00 på 17. mai. Kommunen opplyser at de ikke har hatt noen problemer i forbindelse med champagnefrokoster.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her