Vil skjenke fra kl. 08 på nasjonaldagen

Vil skjenke fra kl. 08 på nasjonaldagen

Alkohol ved frokosttid 17. mai? Oslo kommune vurderer ønsket fra utelivsbransjen.

I Oslo får ikke serveringsstedene selge alkohol før etter klokken 12.00 på nasjonaldagen, men nå ber Hovedorganisasjonen Virke om endringer, skriver Aftenposten.

– 17. mai er en helt spesiell festdag hvor mange ønsker å starte dagen med en champagnefrokost, sier bransjedirektør Hilde Charlotte Solheim i Virke, som representerer aktører i serveringsbransjen.

I 1993 ble det bestemt at skjenkingen i hovedstaden skulle starte klokken 12.00 på søndager, helligdager og høytidsdager. Ifølge alkoholloven er det et absolutt alkoholforbud mellom klokken 03.00 og 06.00, med åpning for å servere drikke med lavere alkoholinnhold enn 22 volumprosent fra klokken. 06.00.

Ut over dette kan kommunene selv bestemme om de vil utvide eller innskrenke skjenketidene. Det betyr at det er mulig å starte alkoholserveringen tidligere på 17. mai.

Næringsbyråd Hallstein Bjercke forstår at mange ønsker utvidet servering.

– Jeg skal absolutt se på dette, men det blir neppe en endring allerede i år. Her må det en forskriftendring til, og det rekker vi ikke på tre uker, sier han til avisa.

Hilde Charlotte Solheim i Virke frykter ikke at det blir mer fyll som følge av utvidede skjenketider på nasjonaldagen.

– At folk går ut i stedet for å bli hjemme, bidrar til å kontrollere fylla. Utestedene har ikke lov til å skjenke mennesker som er overstadig beruset, så dermed skal man ha bedre kontroll på skjenkingen ute enn hjemme.

LES OGSÅ: Tøffere skjenkekontroll i Oslo

I Bergen starter alkoholserveringen på restauranter klokken 07.00 på 17. mai.

– Dette er begrunnet i gammel tradisjon. 17. mai er 17. mai, og da vil mange ha champagne til frokost. Vi har hatt det sånn i mange år, sier Gro Gaarder ved kontor for skjenkesaker i Bergen kommune.

I Kristiansand serveres det alkohol fra klokken 09.00 på 17. mai. Kommunen opplyser at de ikke har hatt noen problemer i forbindelse med champagnefrokoster.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen