Villa Paradiso blant verdens 50 beste pizzakjeder

Villa Paradiso blant verdens 50 beste pizzakjeder

Den norske pizzakjeden representert i Oslo, Bergen og Fredrikstad hevder seg blant verdens 50 beste. 20 år etter starten er den internasjonale belønningen kommet.
24 November 2023 - 16:19

- Å bli anerkjent av TOP 50 Pizza er et uttrykk for vårt vedvarende engasjement for kvalitet og autentisitet, sier Manuele Fusto, mat og drikkeansvarlig for Villa Paradiso i en pressemelding. 

Ingrid Opsal, leder og Manuele Fusto, mat og drikkeansvarlig for Villa Paradiso-kjeden. Foto: Villa Paradiso

Villa Paradiso har siden starten for 20 år siden – da Jan Vardøen og Trond Haug åpnet den første restauranten i det som nå er en kjede av sju pizzarestauranter, som mål å gjenskape den autentiske napolitanske pizzeriafølelsen, med vedfyrte ovner og kun italienske råvarer.

Som et første bevis på suksessen ble deres restaurant i Bergen som den eneste i Norge, tildelt den internasjonale kvalitetssertifiseringen som autentisk napolitansk pizzeria (AVPN), så sent som i forrige måned.

Og nå altså en 48. plass i TOP 50 Pizza for pizzakjeder. Verdens beste pizzakjede 2023 ble Grosso Napoletano fra Spania.

Blant enkeltstående pizzeriaer tok 10 Diego Vitagliano Pizzeria i Napoli førsteplassen, mens I Masanielli - Francesco Martucci i Caserta, rett nord for Napoli, ble nummer to.

Tredjeplassen gikk til Una Pizza Napoletana i New York.

Denne listen inneholder i alt 100 pizzeriaer og det er flest oppføringer i New York, Napoli og Roma med fem hver; Tokyo, London, Milano og Caserta har fire hver og Sao Paolo (Brasil) og København har tre hver.

Se alle pizzarestaurantene her

TOP 50 Pizza er en anerkjent internasjonal kåring som rangerer og hedrer de fremste pizzarestaurantene over hele verden. Som med alle rangeringene under 50 Top-merket, er 50 Top Pizza World 2023 et resultat av det årlige arbeidet utført av inspektører som har evaluert et enormt antall pizzeriaer over hele verden. I henhold til retningslinjene er alle inspeksjoner utført anonymt. Faktorene som kundebehandling er tatt i betraktning. Det viktigste er dog selvfølgelig kvaliteten på pizzaene.

Den årlige kåringen baserer seg på grundige vurderinger av kvalitet, autentisitet, innovasjon og kreativitet innen pizza-verdenen. Et uavhengig panel av eksperter evaluerer nøye hvert spisested.

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her