Villa Paradiso blant verdens 50 beste pizzakjeder

Villa Paradiso blant verdens 50 beste pizzakjeder

Den norske pizzakjeden representert i Oslo, Bergen og Fredrikstad hevder seg blant verdens 50 beste. 20 år etter starten er den internasjonale belønningen kommet.
24 November 2023 - 17:19

- Å bli anerkjent av TOP 50 Pizza er et uttrykk for vårt vedvarende engasjement for kvalitet og autentisitet, sier Manuele Fusto, mat og drikkeansvarlig for Villa Paradiso i en pressemelding. 

Ingrid Opsal, leder og Manuele Fusto, mat og drikkeansvarlig for Villa Paradiso-kjeden. Foto: Villa Paradiso

Villa Paradiso har siden starten for 20 år siden – da Jan Vardøen og Trond Haug åpnet den første restauranten i det som nå er en kjede av sju pizzarestauranter, som mål å gjenskape den autentiske napolitanske pizzeriafølelsen, med vedfyrte ovner og kun italienske råvarer.

Som et første bevis på suksessen ble deres restaurant i Bergen som den eneste i Norge, tildelt den internasjonale kvalitetssertifiseringen som autentisk napolitansk pizzeria (AVPN), så sent som i forrige måned.

Og nå altså en 48. plass i TOP 50 Pizza for pizzakjeder. Verdens beste pizzakjede 2023 ble Grosso Napoletano fra Spania.

Blant enkeltstående pizzeriaer tok 10 Diego Vitagliano Pizzeria i Napoli førsteplassen, mens I Masanielli - Francesco Martucci i Caserta, rett nord for Napoli, ble nummer to.

Tredjeplassen gikk til Una Pizza Napoletana i New York.

Denne listen inneholder i alt 100 pizzeriaer og det er flest oppføringer i New York, Napoli og Roma med fem hver; Tokyo, London, Milano og Caserta har fire hver og Sao Paolo (Brasil) og København har tre hver.

Se alle pizzarestaurantene her

TOP 50 Pizza er en anerkjent internasjonal kåring som rangerer og hedrer de fremste pizzarestaurantene over hele verden. Som med alle rangeringene under 50 Top-merket, er 50 Top Pizza World 2023 et resultat av det årlige arbeidet utført av inspektører som har evaluert et enormt antall pizzeriaer over hele verden. I henhold til retningslinjene er alle inspeksjoner utført anonymt. Faktorene som kundebehandling er tatt i betraktning. Det viktigste er dog selvfølgelig kvaliteten på pizzaene.

Den årlige kåringen baserer seg på grundige vurderinger av kvalitet, autentisitet, innovasjon og kreativitet innen pizza-verdenen. Et uavhengig panel av eksperter evaluerer nøye hvert spisested.

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Carpaccio av oksefilet er noe av det enkleste du kan lage
Dagens rett

Carpaccio av oksefilet er noe av det enkleste du kan lage

Carpaccio er svært enkelt å tilberede. Men du må passe på at tilbehøret, så som extra virgin olivenolje og parmesanost, er av ypperste kvalitet. Da er du garantert en smakfull opplevelse der storfekjøttets naturlige egenskaper kommer til sin rett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Uvanlige kombinasjoner kan bli svært så vellykket, bare prøv denne
Ukens drink

Uvanlige kombinasjoner kan bli svært så vellykket, bare prøv denne

Ukens drink kombinerer vodka med anisbrennevinet Pernod. Med ananas og urter blir det mye smak i hver slurk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Carpaccio av oksefilet er noe av det enkleste du kan lage
Dagens rett

Carpaccio av oksefilet er noe av det enkleste du kan lage

Carpaccio er svært enkelt å tilberede. Men du må passe på at tilbehøret, så som extra virgin olivenolje og parmesanost, er av ypperste kvalitet. Da er du garantert en smakfull opplevelse der storfekjøttets naturlige egenskaper kommer til sin rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Uvanlige kombinasjoner kan bli svært så vellykket, bare prøv denne
Ukens drink

Uvanlige kombinasjoner kan bli svært så vellykket, bare prøv denne

Ukens drink kombinerer vodka med anisbrennevinet Pernod. Med ananas og urter blir det mye smak i hver slurk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her