Villa Paradiso blant verdens 50 beste pizzakjeder

Villa Paradiso blant verdens 50 beste pizzakjeder

Den norske pizzakjeden representert i Oslo, Bergen og Fredrikstad hevder seg blant verdens 50 beste. 20 år etter starten er den internasjonale belønningen kommet.
24 November 2023 - 16:19

- Å bli anerkjent av TOP 50 Pizza er et uttrykk for vårt vedvarende engasjement for kvalitet og autentisitet, sier Manuele Fusto, mat og drikkeansvarlig for Villa Paradiso i en pressemelding. 

Ingrid Opsal, leder og Manuele Fusto, mat og drikkeansvarlig for Villa Paradiso-kjeden. Foto: Villa Paradiso

Villa Paradiso har siden starten for 20 år siden – da Jan Vardøen og Trond Haug åpnet den første restauranten i det som nå er en kjede av sju pizzarestauranter, som mål å gjenskape den autentiske napolitanske pizzeriafølelsen, med vedfyrte ovner og kun italienske råvarer.

Som et første bevis på suksessen ble deres restaurant i Bergen som den eneste i Norge, tildelt den internasjonale kvalitetssertifiseringen som autentisk napolitansk pizzeria (AVPN), så sent som i forrige måned.

Og nå altså en 48. plass i TOP 50 Pizza for pizzakjeder. Verdens beste pizzakjede 2023 ble Grosso Napoletano fra Spania.

Blant enkeltstående pizzeriaer tok 10 Diego Vitagliano Pizzeria i Napoli førsteplassen, mens I Masanielli - Francesco Martucci i Caserta, rett nord for Napoli, ble nummer to.

Tredjeplassen gikk til Una Pizza Napoletana i New York.

Denne listen inneholder i alt 100 pizzeriaer og det er flest oppføringer i New York, Napoli og Roma med fem hver; Tokyo, London, Milano og Caserta har fire hver og Sao Paolo (Brasil) og København har tre hver.

Se alle pizzarestaurantene her

TOP 50 Pizza er en anerkjent internasjonal kåring som rangerer og hedrer de fremste pizzarestaurantene over hele verden. Som med alle rangeringene under 50 Top-merket, er 50 Top Pizza World 2023 et resultat av det årlige arbeidet utført av inspektører som har evaluert et enormt antall pizzeriaer over hele verden. I henhold til retningslinjene er alle inspeksjoner utført anonymt. Faktorene som kundebehandling er tatt i betraktning. Det viktigste er dog selvfølgelig kvaliteten på pizzaene.

Den årlige kåringen baserer seg på grundige vurderinger av kvalitet, autentisitet, innovasjon og kreativitet innen pizza-verdenen. Et uavhengig panel av eksperter evaluerer nøye hvert spisested.

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her