Vin på tilbud

Stadig oftere benytter vinimportørene prisparameteret for å øke salget av en bestemt vin. Av forskjellige grunner. Men nesten alltid til glede for oss konsumenter. Denne uken er den fra før av rimelig vin som er blitt enda billigere.

Åtte kroner avslag er vel neppe nok til å få folk til å gå mann av huse, men Terriero Sangiovese 2004 (11972) som fra før av var en god vin i sin prisklasse, er blitt et enda bedre kjøp. Og en skikkelig folkeforfører med sitt nesten yppige bærpreg av skogsbær og kirsebær og kirsebærsteiner i så vel duft som smak, rund stil og bløte tanniner, ettersmak av lakris og sjokolade.

En vin mange vil like på grunn av det runde og bløte preget og de søte og samtidig rene aromaene. En vin som derfor kan nytes alene, men som er super til pasta eller pizza, gjerne godt krydret, til retter med lyst kjøtt eller til ostebrikken.

Produsenten kan uten tvil lage vin for folket, for Terriero kommer fra samme kilde som den ikke ukjente Cappella, nemlig fra Casa Girelli.  Som egentlig har sete i Trento, i Italias nordligste vinregion Trentino-Alto Adige. Men som i likhet med en rekke andre store norditalienske vinhus opererer i stor skala i sør. I dette tilfellet i Puglia.

Terriero har betegnelsen IGT Puglia fordi den er en ren sangiovese fra vinmarker nær Castel del Monte hvor DOC-reglene krever en druemiks av primært uva di troia og sekundært sangiovese, montepulciano eller aglianico. Castel del Monte er en enorm region som gir seks millioner liter vin årlig. Den relativt luftige beliggenheten 300 meter over havet og den skrinne jernholdige kalksteinsjorden gir muligheter for avlinger av kvalitetsdruer så lenge arbeidet i vinmarken også er innrettet mot kvalitet.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen. Terriero Sangiovese 2004 (11972) .
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen