Drikke
Vinkurs 27. august i Oslo - Chablis og Sancerre på sitt beste

Vinkurs 27. august i Oslo - Chablis og Sancerre på sitt beste

Bli med på en vinsmaking utenom det vanlige idet vi smaker noen av Frankrikes beste hvitviner.
Redaksjonen
01 August 2012 - 17:25

Noen av verdens mest berømte og ettertraktede hvitviner kommer fra Frankrikes klassiske områder Chablis, Sancerre og Pouilly-Fumé.

Denne kvelden får du smake Chablis, Sancerre og Pouilly-Fumé på sitt aller beste og lærer mer om hva som gjør disse vinområdene så spesielle ved å bli med på denne unike smakingen.

Vi får besøk fra noen av områdenes mest berømte vinhus, Régnard og de Ladoucette, og smaker et godt utvalg av husets viner.

Gå ikke glipp av denne unike smakingen

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Verdens beste

Denne kvelden får du selv oppleve Frankrikes mest elegante hvitviner idet vi får besøk av Guillaume de Verdun fra vinhusene Régnard i Chablis og de Ladoucette i Pouilly-Fumé.

Han vil lede oss igjennom en smaking av 9 unike viner, deriblant supercuvéen Baron de L som regnes blant de beste sauvignon blanc-vinene i verden.

Foredraget holdes på engelsk.

 • FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Regnard">Les mer om Régnard og de Ladoucette her

 Gå ikke glipp av denne unike smakingen av toppviner - meld deg på i dag.  

Denne kvelden får du smake følgende viner:

Régnard Chablis:

• Régnard Reserve Chardonnay, ca kr 230,- (spesialbestilling) 

• Régnard Chablis Grand Cru Grenouilles, ca kr 375,- (spesialbestilling)

De Ladoucette Sancerre og Pouilly-Fumé:

Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

(klikk)

Tid: Mandag 27. august 2012 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 19.08.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Prestisjetungt og nyskapende

I 1787 kjøpte Comte Lafond eiendommen Château de Nozet med tilhørende vinmarker fra Kong Louis 15 sin uekte datter, og slottet har har vært i familien siden.

Etter noen vanskelige år i forbindelse med den franske revolusjonen bestemte familien seg for å reorganisere eiendommen og kjellerne, dette gjordr de med en slik suksess at Pouilly-Fumé skapte seg et navn innen kvalitet og ble Napoleons favoritt-hvitvin.

I 1972 overtok etterkommeren av Lafond, baron Patrick de Ladoucette, vinhuset i en alder av bare 20 år. Han var den første i familien som kun konsentrerte seg om vin, og satte i gang en rekke investeringer for å øke kvaliteten og mangfoldet i vinmarkene.

I 1975 skapte han en egen private reserve-vin fra Pouilly-Fumé, Baron de L. Vinen fikk raskt anerkjennelse for sin kvalitet og regnes i dag som blant de aller beste sauvignon blanc'er i verden.

Baron Patrick de Ladoucette har gjennom årene vært en av de mest innflytelsesrike personene når det gjelder viner fra Loire, og han har bidratt til å løfte kvaliteten og prestisjen til Pouilly-Fumé, Sancerre og Vouvray.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Tradisjonsrikt og moderne

Régnard er et tradisjonelt og prestisjetungt vinhus i Chablis, grunnlagt i 1860 av Zéphir Régnard.

Baron Patrick de Ladoucette kjøpte Regnard i 1984 og har videreført den tradisjonelle Regnardstilen samtidig som han har investert mye i moderniseringen av eiendommen.

De Ladoucette videreførte også sitt urokkelige fokus på høy kvalitet, og har blant annet valgt å klassifisere sin Grand Régnard som en vanlig Chablis til tross for at druene kommer fra mange av Chablis beste vinmarker.

Bli med på denne spennende smakingen!

Les hele historien til Régnard og de Ladoucette her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her