Matkurs og vinkurs

Vinmesse 30. oktober i Oslo

Vinmesse: Få med deg en rekke viner fra Portugal – et av de mest spennende vinlandene
Foto: (iStock - gustavofrazao)

Vinmesse: Få med deg en rekke viner fra Portugal – et av de mest spennende vinlandene

Bli med på en eksklusiv vinmesse den 30. oktober, arrangert i samarbeid med Bona Fide Wines & Belmonte Wine Co. Unik mulighet til å møte og smake vinene til ti av Portugals fremste vinprodusenter.
02 Oktober 2024 - 08:25

Vi inviterer til en spennende vinmesse hvor 10 anerkjente vinprodusenter fra Portugal kommer til Norge for å dele sine fantastiske viner. Dette er en unik mulighet til å møte vinprodusentene personlig og lære mer, mens du smaker på et bredt utvalg av deres beste viner.

Dette er en åpen smaking, og du står fritt til å velge selv hvilke viner du ønsker å smake. Her blir det servert alt fra komplekse rødviner til elegante hvitviner og spennende sterkvin, det vil være noe for enhver smak. Enten du er en erfaren vinkjenner eller nybegynner, vil du garantert finne mange nye favoritter blant de over 70 vinene som serveres.

Ta deg tid til å gå rundt, prat med produsentene og få et innblikk i historiene bak hver vin. Produsenter fra hele Portugal vil være til stede for å dele sin kunnskap for å gi deg en dypere forståelse av de unike kvalitetene i portugisisk vin.

Gå ikke glipp av denne sjansen til å oppdage de unike variasjonene som Portugal har å by på.

Liste over produsenter:

  • Vinho Verde: Quintas de Melgaco
  • Douro: Luis Seabra | Folias de Baco (Uivo) | Symington Family Estates – Graham’s, Warre’s, Dow’s og Prats & Symington
  • Dao: Textura Wines
  • Bairrada: Filipa Pato & William Wouters
  • Lisboa: Ramilo Wines
  • Alentejo: Cortes de Cima | Quinta da Fonte Souto
  • Azorene: Azores Wine Company
  • Madeira: Companhia de Vinhos dos Profetas e Villoes

Masterclass

London-baserte Sarah Ahmed er i dag den ledende vinskribenten på Portugal. Sarah er mere kjent som The Wine Detective hvor hun publiserer sine smaksnotater og artikler. Hun bidrar aktivt med innhold til Portugals ledende vinpublikasjon Revista de Vinhos og internasjonale kjente vinmagasin som Decanter og The World of Fine Wine. Sarah har også bidratt til oppdateringen av den verdenskjente vinbibelen The World Atlas of Wine.

Bli med på Masterclass med Sarah Ahmed Foto: Wines of Portugal

Viktig informasjon

Du må ha billett til messen for å komme inn på Masterclass. 

Påmelding til messen og Masterclass finner du til høyre på siden. Huk av under "velg foretrukket dato" hvilke billett du ønsker å kjøpe. Husk å se nøye under kursinformasjonen hvilken billett du bestiller. Pris for inngang til messen er 495 kroner og pris for Masterclass er 250 kroner.

Veibeskrivelse

En kort spasertur fra Tøyen T-bane finner du Factory Tøyen. En historisk tekstilfabrikk fra 1913. Buss 20 stopper også rett utenfor. Kjølberggata 21, 0653 Oslo

Billetter må bestilles i forkant. Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her