Vinn tur til Skottland

Masters of Malt. Det er navnet på spillet Bibendum lanserer i dag. Er du klar for en tur til Glenfiddich-destilleriet i Skottland kan du melde deg på konkurransen.
Redaksjonen
02 Mars 2007 - 13:00

Siden lanseres i dag i en norsk versjon. Det vil si, språket er engelsk, men versjonen er tilrettelagt for norske brukere.

Websiden og konkurransen skal ligge ute til november i år. Det blir tre vanskelighetsgrader i spillet.

- Vanskelighetsgradene blir lansert med rundt halvannen måneds mellomrom. Så kan deltagerne eksamineres ut etter hvert, sier Brand Manager Nina Nordsæter Hernes i Bibendum.

Foruten å lage en morsom konkurranse er målet å bidra til økt kunnskap om single malt whisky.

- Målet er kunnskapsøkning, ja. Vi ønsker jo å øke kunnskapsnivået på single malt i bransjen. Samtidig er det jo vi som har Glenfiddich og det er et sterkt merkenavn. Men sånn i bunn og grunn er det jo å øke kunnskapsnivået på single malt som er poenget vårt, sier Hernes.

Fine premier
Hovedpremien i spillet Master of Malt er en tur for to til destilleriet i Skottland. I tillegg er det flere andre premier.

- Dette er selvsagt en konkurranse for bransjen. Når du kommer inn på siden må du krysse av for om du er i bransjen eller ikke, og alderen for å delta er satt til 20 år.

Er dette bare en morsom sak eller ønsker dere å nå ut til en hovedmålgruppe?

Markedsføring
- Vi ønsker jo økt kunnskap om single malt blant serveringspersonale, men det ligger jo et snev av markedsføring for oss i dette, sier Hernes. 
 
Konkurransen ble arrangert i Nederland i fjor og var en kjempesuksess. Det var imponerende mange treff. Det var 12.000 som registrerte seg til det første nivået. Til neste nivå var det 4.900 og de som registrerte seg til nivå tre var 2.700. Og av alle disse menneskene så var det 580 som klarte å bli Master of Malt.

Uteksamineres
- Det er jo ikke tilfeldig hvem som vinner. Svarene skal vurderes av en jury. Nivå tre er en eksamineringsdel, men hvem som skal sitte i juryen er ikke klart ennå.

Har sertifikatet noen verdi, eller er det bare en gimmick i bransjen?

- Begge deler, det er jo noe helt nytt. Det er jo ingen offisiell benevnelse å bli Master of Malt. Men samtidig blir jo konseptet mer og mer kjent. David Stuart har signert diplomene. Han er Malt Master & Blender i William Grant and Sons. Og det skader jo ikke å øke kompetansen sin, sier Hernes.

Du finner konkurransen her.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her