Vinnermenyen, NM i kokkekunst 2012

Vinnermenyen, NM i kokkekunst 2012

Her er rettene som skaffet Thomas Johansen Borgan seieren i kokke-NM.

Finalistenes oppgaver var å komponere en treretters meny av årets utvalgte råvarer. Dette er rettene Borgan serverte:

Kylling Waldorf

Lun kyllingterrine med kyllinglever, steinsopp og tindvedrosiner, sprøtt kyllingskinn, artisjokk i fire variasjoner. Rødbet canneloni «Waldorf» fylt med eple og gran og toppet med sprø valnøtter, druer og selleri.

Reinsdyr med skogaroma

Reinsdyr «porchetta» med tunge, hjerte og furuaske, maltbakt skorsonerrot og sprøtt maltbrød. Fritert kantarellkrem med Selbu Blå, potetklubb med revet reinsdyrbryst, varm salat på potet, rosenkål, gulrot og syltet nepe. Hvit rotfruktcreme og skummet kremsaus med skogens smaker.

Pære, yoghurt og bjørk

Berlinerbolle fylt med pære og bjørkeskudd. Yoghurt og bjørkegele. Varm honningmarengs. Emulsjon på raps og yoghurt, pæresorbet, bløt pæregele, pæreskum «nitro». Hvit sjokolade stratos. Kandeliserte bjørkeskudd.

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen