Vinterlig varme

Er du lei av å varme deg på kakao, gjør et glass rødvin stor nytte i januarkulden. Ukens vin gir løfter om at det går den rette veien for de som ikke nyter vinterens tilbud. Den er ikke bare deilig å nippe til, men er et utmerket følge til vinterlig mat.
Aase E. Jacobsen
24 Januar 2001 - 18:47

A Mano Primitivo 1999 (varenr. 40399, bestillingsutvalget, kr 109,-) kommer fra Sør-Italia, nærmere bestemt Puglia, og er en fullblods søritaliener. Akkurat det vi trenger når gradestokken viser stadig lavere verdier, eller når vi begraves i snø og snøslaps. Her er det masser av varme aromaer som modne mørke bær, velhengt kjøtt, dampende skogbunn og sjokolade.

Den er fyldig og rund uten noen skarpe kanter men med nok syre til å fungere godt mot mat. Som innebærer alt fra saftig grillet eller stekt kjøtt, rustikke viltgryter, via kraftige pastaretter, til spicy pizza.

Druen er primitivo som etter sigende skal være forløperen til amerikanske zinfandel og som har en del fellestrekk i form av det søte bærpreget. Italiensk primitivo er imidlertid en sterk konkurrent rent prismessig til zinfandel, enn så lenge. A Mano er i alle fall verdt hver krone. Navnet betyr håndlaget. Der tror vi produsenten Fusione overdriver litt, for den lages tross alt i et kvantum av mer enn 300.000 flasker. Men i Sør-Italia hvor de enorme volum har vært regelen inntil for få år siden, er dette kanskje fortsatt mikroproduksjon.

Fusione hevder uansett at druene som inngår i vinen er like nøye utvalgt som du ville velge din elsker! Sannheten er at druene kommer fra svært gamle vinstokker, 70-100 år gamle, som er beskåret på den tradisjonelle måten som kalles alberello, buskbeskåret. Det betyr lav avkastning hvilket alltid er en forutsetning for å oppnå kvalitet og konsentrasjon i druene. Hvilket igjen ikke alltid er regelen i Sør-Italia som fortsatt sliter med vinmarker som er innstilt på høye avlinger.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på
tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr
Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er Kr 5, - pr mottatte melding.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her