Vurderer tidligere skjenkestopp

Før jul var det hotelleier Thor-Olav Hegna i Kragerø som ville ha tidligere skjenkestopp. Nå vurderes det samme i Arendal.
Redaksjonen
16 Januar 2008 - 21:38

Det er politiet som i utgangspunktet ber politikerne om å stramme inn. Etaten mener at jo lenger utpå natten det skjenkes alkohol, jo mer bråk og vold blir det.
 
Må vurderes
- Vi må se på skjenketidene på nytt, sier Arendal-ordfører Torill Rolstad Larsen til Kommunal Rapport.
 
- Det er forholdsvis mye bråk her i helgene, særlig på sommeren. Arendal er belastet med narkotika, fyll og bråk. Politiet skylder på de sene skjenketidene. Vi har hatt en veldig liberal skjenkepolitikk siden 2000. Jeg tror de fleste er enige om at vi må gjøre noe, sier hun.
 
Tett 
Arendals havnebasseng er mest kjent som Pollen. Her ligger skjenkestedene tett. Om vinteren kan gjestene få servert øl, vin og sprit til klokken 02 og til klokken 03 på sommeren, ute som inne. Dørene stenger en time senere, og det er ofte da bråket starter.
 
Jan Sverre Krogstad er sjef ved Arendal politistasjon. Han sier at det har vært en voldsom økning i antall voldssaker og ordensforstyrrelser de siste to årene, etter at skjenketidene ble utvidet.
 
Revidering
I Arendal skal politikerne revidere sin alkoholpolitiske plan nå i vår. Da blir det en full gjennomgang av skjenkebevillinger og bestemmelser.
 
- De fleste går ut på byen i tolvtiden. Skal vi stenge serveringen klokken ett, blir det ikke mye tid igjen, sier servitør Christine Håheim på Madame Reiersen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 30.mai i Oslo

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla

Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her