Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 5. november i Oslo

Winemakers Dinner: Eksklusiv 6-retters meny

Winemakers Dinner: Eksklusiv 6-retters meny

Kun 15 minutter fra sentrum av Oslo ligger vakre Strand restaurant, og denne kvelden har de disket opp med en særdeles lekker 6-retters meny.
Julie Helene Amundsen
24 September 2019 - 14:43
Juan Muga Foto: ABEL VALDENEBRO

Det er ikke uten grunn at Muga er blitt en av Spanias mest anerkjente produsenter. Vinstilen deres er en unik krysning mellom det moderne og det tradisjonelle, og ut av det har de kommet fantastiske viner. Det hele startet tilbake i 1932 da Isaac Muga og hans kone solgte egenprodusert vin over disk i sitt eget landhandleri. Veien derifra og til den suksessen de har oppnådd i dag har kommet av stor dedikasjon og hardt arbeid. I dag driftes gården av de tre barnebarna Manu, Jorge, og Juan Muga, og det er sistnevnte som skal ta oss med på en reise gjennom Mugas flotte viner.

Her kan du lese hva Apéritif mener om Mugas viner

 

Bodegas Muga holder til nord i Spania i Rioja Alta. Der dyrker de 340 hektar med vinmark og 220 av dem er deres helt egne. En annen ting som gjør denne produsenten helt spesiell, er at de som en av få i verden også produserer sine egne fat, som rommer alt fra 225 liter og helt opp til 50 000 liter. De er ikke fremmed for å jobbe med ny teknologi for å sikre den beste kvaliteten, men sverger også til gamle tradisjoner. All vin spontangjæres, det vil si at de kun benytter seg av den naturlige gjæren som allerede sitter på drueskallet. Dette er med på å skape Mugas særegne stil. Terroir er familien også meget opptatt av, og derfor jobber de 100 prosent økologisk i vinmarken. 

Denne november kvelden skal Juan Muga vise frem svært så lekre viner. Det blir blant annet en helt unik mulighet til å smake deres fantastiske Muga Gran Selección årgang 2014 opp mot samme vinen fra 2004. Samt 5 andre karaktersterke Rioja-viner. Dette blir med andre ord en helt unik middag det virkelig er verdt å få med seg. 

Vakre Strand restaurant er kjent for sine rene, naturlige og ekte råvarer, og de er ikke mer enn en 15-minutters busstur unna Oslo. Deres kjøkkensjef Kim Daniel Norbom tidligere Michelin-kokk, har komponert en helt spesiell meny til kveldens viner. 

Mugas vinmarker
Årgangsendringer kan forekomme.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så lett lager du en gresk vri på omeletten
Dagens rett
Gresk omelett med artisjokk, paprika og fetaost

Så lett lager du en gresk vri på omeletten

Omelett er noe av det raskeste du kan lage. Denne knallgode oppskriften med fetaost er inspirert av Hellas som vekker gode minner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her