Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 6. januar i Oslo

Winemakers Dinner: Engelske viner til en deilig 5-retters på Nedre Foss Gård
Foto: (biglanphoto)

Winemakers Dinner: Engelske viner til en deilig 5-retters på Nedre Foss Gård

Engelske viner til en smakfull meny komponert av Nedre Foss Gårds dyktige kjøkkensjef.
Julie Helene Amundsen
03 Oktober 2019 - 16:11
Ben Walgate fra Tillingham
Her blir chardonnayen gjæret

Vinmaker Ben Walgate fra Tillingham er på besøk i Norge for første gang, og han har tatt med seg et knippe svært lekre viner. Til forskjell fra de de fleste andre kjente vinhusene i England jobber ikke disse kun med musserende. 

Til disse deilige vinene har kjøkkensjefen på Nedre Foss Gård satt sammen en meget lekker meny, spesielt tilpasset disse nyvinnende vinene.

Tillingham startet sin vinproduksjon i 2017, og har på sensasjonelt kort tid rukket å markere seg på det internasjonale markedet. De er det første vinhuset i England til å lage naturlige viner, de jobber biodynamisk og de det selv kaller polykulturelt. Hele vinproduksjonen er svært bærekraftig, dette for å tilføre vinene karakter og struktur. I tillegg spontangjæres vinene i noe som heter qvevri, de store store leirkrukkene som er gravd ned i bakken, etter modell fra Georgia. Ben jobber med spennende druer som müller-thurgau, ortega og bacchus og regent, i tillegg til mer klassiske druer som chardonnay og pinot noir. 

Denne kvelden får du blant annet smake saftige hvite viner, friske bobleviner og leskende rødviner. Vinen "R" er Bens versjon av Beaujolais Nouveau, en vinstil som i disse dager går fort i hyllene til Polet. 

Vinhuset ligger i East Sussex ved byen Rye. Gården stammer tilbake fra 1300-tallet og bærer på mye historie. I tillegg til vinproduksjon jobber de også med å dyrke grønnsaker, og gården huser også dyr som griser. Dette er for å gi liv til vinmarkene, et kjent fenomen i biodynamisk gårdsdrift.

Dette blir en svært smakfull start på det nye året, og denne kvelden vil utvilsomt by på ny visdom og deilig smaker. Bla ned for å se menyen. 

  Foto: 
Endringer kan forekomme.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her