Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner: 18. september i Oslo

Winemakers dinner: Italiensk drømmeaften på Baltazar
Foto: (creativesunday2016)

Winemakers dinner: Italiensk drømmeaften på Baltazar

Unn deg selv en mat- og vinopplevelse på Baltazar du sent vil glemme. Antonio Michael Zaccheo fra Carpineto i Toscana har satt sine beste viner til en usedvanlig utsøkt middag fra det italienske kjøkken.
Julie Helene Amundsen
02 Juli 2018 - 21:01
 

Carpineto ble grunnlagt av Giovanni Carlo Sacchet og Antonio Mario Zaccheo i 1967. De ønsket å produsere en kvalitetsvin fra Chianti Classico. Duoen opparbeidet seg raskt et internasjonalt rykte og vinene vant frem i internasjonale konkurranser med sine elegante viner. Og det er Antonio vi er så heldig å få besøk av denne kvelden. 

Du får en smak av hele Toscana
Vinhuset tar sitt navn fra det greske ordet "carpos" som betyr "frukt", og som også er hovedfokuset til produsenten, nemlig det og best mulig bevare druene og dens fruktige karakter. Carpineto er en av Toscanas topp produsenter, og har vingårder i noen av områdets prestisjefylte appellasjoner, og lager meget gode Super Toscanere. Deres Riserva flaskelagres fra 6 til måneder 12 måneder lenger enn det som er DOCG kravet. Innovasjon går hånd i hånd med øko vennlige produksjon og fornybar energi.

Med det beste Italia har å by på har Baltazar komponert en helt egen meny som følger seks viner fra Carpinetos portefølje. Uten å ta munnen for full, sier vi at du får en smakebit av hele Toscana gjennom denne middag

Gå ikke glipp av denne enestående mat -og vinopplevelsen! Ta med venner, kolleger, kjente og kjære på en eksklusiv og smakfull aften.

 
 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her