Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner: 18. september i Oslo

Winemakers dinner: Italiensk drømmeaften på Baltazar
Foto: (creativesunday2016)

Winemakers dinner: Italiensk drømmeaften på Baltazar

Unn deg selv en mat- og vinopplevelse på Baltazar du sent vil glemme. Antonio Michael Zaccheo fra Carpineto i Toscana har satt sine beste viner til en usedvanlig utsøkt middag fra det italienske kjøkken.
Julie Helene Amundsen
02 Juli 2018 - 22:01
 

Carpineto ble grunnlagt av Giovanni Carlo Sacchet og Antonio Mario Zaccheo i 1967. De ønsket å produsere en kvalitetsvin fra Chianti Classico. Duoen opparbeidet seg raskt et internasjonalt rykte og vinene vant frem i internasjonale konkurranser med sine elegante viner. Og det er Antonio vi er så heldig å få besøk av denne kvelden. 

Du får en smak av hele Toscana
Vinhuset tar sitt navn fra det greske ordet "carpos" som betyr "frukt", og som også er hovedfokuset til produsenten, nemlig det og best mulig bevare druene og dens fruktige karakter. Carpineto er en av Toscanas topp produsenter, og har vingårder i noen av områdets prestisjefylte appellasjoner, og lager meget gode Super Toscanere. Deres Riserva flaskelagres fra 6 til måneder 12 måneder lenger enn det som er DOCG kravet. Innovasjon går hånd i hånd med øko vennlige produksjon og fornybar energi.

Med det beste Italia har å by på har Baltazar komponert en helt egen meny som følger seks viner fra Carpinetos portefølje. Uten å ta munnen for full, sier vi at du får en smakebit av hele Toscana gjennom denne middag

Gå ikke glipp av denne enestående mat -og vinopplevelsen! Ta med venner, kolleger, kjente og kjære på en eksklusiv og smakfull aften.

 
 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner
Dagens rett

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner

Seibiff er en klassisk fiskerett som med med stekte epler og tyttebærkrem får en ny vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her