Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner i Oslo torsdag 17. September

Winemakers Dinner: Lær om Argentinas viner til en eksklusiv 5-retters på Nedre Foss Gård

Winemakers Dinner: Lær om Argentinas viner til en eksklusiv 5-retters på Nedre Foss Gård

Torsdag 17. september er det duket for en meget smaksrik aften på ærverdige Nedre Foss Gård. I forbindelse med World Malbec Day har kjøkkensjef Erlend Sætherø komponert en ekstra smaksrik meny med sesongens beste råvarer for å matche spennende argentinske
Julie Helene Amundsen
09 Mars 2020 - 15:10

COVID-19

I dialog med den argentinske ambassade og Nedre Foss Gård har vi besluttet å flytte dette arrangementet til torsdag 17. september. Informasjon har blitt sendt ut til alle deltakere via e-post.

Vi gleder oss til å kunne ta dere i mot på Winemakers Dinner i september, og takker for tålmodigheten i mellomtiden.

Denne torsdagen får du smake viner fra Argentinas aller mest kjente vinområde, nemlig Mendoza. Samt vin fra mindre kjente områder som Salta som sies å ha et av verdens mest ekstreme klima når det kommer til vindruedyrking. Det blir alt fra en hvit malbec som ennå ikke er lansert i Norge, til frisk og mineralsk chardonnay og semillon. Til hovedretten får vi sammenligne to forskjellige og svært gode malbecviner. 

 

Med en over 400 år gammel vinhistorie har Argentina en spennende tradisjon med en blanding fra den gamle og nye vinverdenen. For å vise den argentinske vinindustrien vil det fokuseres på en blanding av de tradisjonelle vinene og selvsagt druen malbec som feires verden over dagen etter. Men vi får også mulighet til å smake viner som ikke er like kjente.

 

Her kan du lese mer om Argentina

Phil Crozier.

Phil Crozier skal lede oss gjennom middagen. Phil er født og oppvokst i England og har bakgrunn fra den engelske prestisjefylte restaurantkjeden Gaucho. Han er ambassadør for Wines of Argentina, og har stor kunnskap om Argentinas druer, terroir og mikroklima.

Dette arrangementet er et samarbeid mellom Wines of Argentina, Den Argentinske Ambassade og Apéritif. 17. april er det Malbec World Day og i forbindelse med denne dagen er det feiring og arrangementer over hele verden. Denne middagen er Den Argentinske Ambassades feiring i Norge. 

Pass på å få med deg denne utrolige middag - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse! Det blir norske råvarer i skjønn forening med argentinske viner. 

Endringer kan forekomme.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her