Winemakers Dinner: Smak 7 heftige viner fra Ribera del Duero på fantastiske Bon Lio

Winemakers Dinner i oslo 20. oktober

Winemakers Dinner: Smak 7 heftige viner fra Ribera del Duero på fantastiske Bon Lio

Når dagene blir kaldere frister det stadig med med deilige viner av det røde slaget. Denne oktober-kvelden får du smake akkurat slike viner på Bon Lio.

Det blir en storartet aften på Bon Lio denne kvelden. Det er kjøkkensjef Cato Pedersen Wara som har satt sammen sine beste råvarer, og spesialkomponert en svært så lekker meny til Pesqueras viner. Høstens smaker står på menyen , og Bon Lio byr på blant annet Iberico Secreto som er det aller møreste og beste stykningsdelen på det iberiske svinet. 

Men det er ikke alt denne kvelden har å by på. Familia Fernández Rivera - en spansk vin-legende tar med flere av sine kritikerroste toppviner. Her får du en unik mulighet til å smake et godt utvalg fra flere av deres vinhus. Vi kan by på blant annet Pesquera Millenium Reserva 2008, en perle på den spanske vinhimmelen. I tillegg til Alenza Gran Reserva 2006 som er en lekker kuriositet. Samt 5 andre deilige viner. 

 

Familia Fernández Rivera startet opp i 1972, og i 1975 slapp de sin første vin fra Pesquera på markedet. Alejandro Fernández sine enestående viner ble fort lagt merke til og i dag anses han som mannen som satte Ribera del Duero på verdenskartet. Et område som i dag regnes som et av verdens aller beste områder for druen tempranillo. Deres Millenium Reserva har druer fra Pesqueras eldste vinmarker, og denne vinen produseres kun når det er en toppårgang. 

Les hva Apéritif mener om vinene til Pesquera her

Condado de Haza åpnet i 1995 og ble raskt ansett som en stor suksess. Her ligger vinmarkene i bratte bakker ved Douro-elven, som gir tempranillodruen det perfekte utgangspunkt. Denne vinen er laget på gamlemåten med hele drueklaser, noe som gir vinen struktur og kompleksitet I liket med Millenium Reserva blir deres toppvin Alenza Gran Reserva kun produsert i de beste årgangene. 

Les hva Apèritif mener om Condado de Hazas viner her

Dehesa la Granja ligger 10 kilometer sør for Toro by.

Dehesa la Granja som åpnet i 1998 er kanskje mest kjent for sine 3000 kvadratmeter store kjeller formet som tuneller under bakken hvor vinene lagres, som gir optimale lagringsforhold. Vinmarkens terroir gir fruktige og friske viner, nok en gang på druen tempranillo.

Les mer om Familia Fernández Rivera her

Bon Lio har høstet lovord etter at restauranten i fjor flyttet sitt lille krypinn på Fredensborg til nye større lokaler i Millsgården på Grünerløkka. Bon Lio er en av Oslos restaurantperler og er blant annet nevnt i Michelinguiden. Kjøkkensjef på Bon Lio, Cato Pedersen Wara,  og hans team har kreert en svært så innbydende meny  til denne smakfulle aftenen. Velkommen til en kveld med heftige spanske smaker.

Her kan du lese mer om Bon Lio

 
Kveldens meny. Endringer kan forekomme.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs og arrangementer. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene myndighetene. Det vil lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Det er derfor er viktig at gjester som vil sitte sammen gjenomfører en samlet bestilling. 

Kommende kurs

Til toppen