Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner i Oslo 20. september

Smak 6 heftige viner fra Ribera del Duero på fantastiske Bon Lio

Smak 6 heftige viner fra Ribera del Duero på fantastiske Bon Lio

Legendariske viner fra Pesquera og Familia Fernandez Rivera i kombinasjon med nydelig spansk mat fra Bon Lio, alt du trenger en høstkveld i Oslo
30 Juni 2022 - 15:58

Det blir en storartet aften på Bon Lio denne kvelden. Nylig fikk de utmerkelsen "Ambassadør for spansk gastronomi" som eneste restaurant i Norden. Det er ikke mange restauranter som får denne utmerkelsen, det er virkelig en annerkjennelse for Bon Lio at det de gjør er autentisk spansk. Sammen med Pesqueras viner blir dette en helspansk aften

Jose Saez fra Familia Fernández Rivera, en spansk vinlegende,tar med seg flere av sine kritikerroste toppviner. Her får du en unik mulighet til å smake et godt utvalg fra flere av deres vinhus. Han har blant annet med seg den elegante hvitvinen Alejairén hvor druene er fra en vinmark som har et spesielt jordsmonn. Jorden er helt sort og har en unik evne til å holde på vann og kulde i dette ellers veldig varme klimaet.

 

Familia Fernández Rivera startet opp i 1972, og i 1975 slapp de sin første vin fra Pesquera på markedet. Alejandro Fernández sine enestående viner ble fort lagt merke til, og i dag anses han som mannen som satte Ribera del Duero på verdenskartet. Et område som i dag regnes som et av verdens aller beste områder for druen tempranillo. Deres Millenium Reserva har druer fra Pesqueras aller eldste vinmarker, og denne vinen produseres kun når det er en toppårgang.

Condado de Haza åpnet i 1995 og ble raskt ansett som en stor suksess. Her ligger vinmarkene i bratte bakker ved Douro-elven, som gir tempranillodruen det perfekte utgangspunkt. Denne vinen er laget på gamlemåten med hele drueklaser, noe som gir vinen struktur og kompleksitet. I likhet med Millenium Reserva blir deres toppvin Alenza Gran Reserva kun produsert i de beste årgangene.

Dehesa la Granja ligger 10 kilometer sør for Toro by.

Dehesa la Granja som åpnet i 1998 er kanskje mest kjent for sine 3000 kvadratmeter store kjeller formet som tuneller under bakken hvor vinene lagres, som gir optimale lagringsforhold. Vinmarkens terroir gir fruktige og friske viner, nok en gang på druen tempranillo.

Les mer om Familia Fernández Rivera her

Bon Lio er en av Oslos restaurantperler og er blant annet nevnt i Michelinguiden

Kjøkkensjef på Bon Lio, Cato Pedersen Wara, og hans team har funnet høstens beste råvarer og satt sammen en svært så innbydende meny til vinene. Velkommen til en kveld med deilige spanske smaker og viner.

Her kan du lese mer om Bon Lio

 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
+
Tester

Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy

Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik burger kan ingen motstå
Dagens rett
Burger med glasert rødløk

En slik burger kan ingen motstå

Medisterdeig på tilbud blir til en saftig burger og når den toppes med rødløksmarmelade og sprø eplesalat blir den rett og slett uimotståelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her