Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 28. september i Drammen

Winemakers Dinner i Drammen - smak høstviner fra Rioja

Winemakers Dinner i Drammen - smak høstviner fra Rioja

Viña Bujanda tar med seg sine viner til Paviljongen Mat & Vinhus, der kan du smake vinene til en nydelig femretters meny
13 September 2022 - 15:03


For første gang arrangerer vi Winemakers Dinner i Drammen, og som vi gleder oss! Paviljongen Mat & Vinhus har sagt ja til å ta oss og Viña Bujanda i mot. De lager middelhavsinspirerte retter, og har satt sammen en meny som passer vinene godt.

P0009979_PilarandCarlosMartinezBujanda3.jpg [32.91 KB]
Carlos og Pilar i sine vinmarker i Rioja
(Foto: Martínez-Bujanda)

Viña Bujanda har laget vin siden 1889. I dag eies og drives Bujanda av søskenparet Carlos og Pilar Martínez-Bujanda Irribarria. Familiens vinmarker består av 14 små parseller, som er mellom 20 og 60 år gamle, de dyrkes separat for å få frem det ulike terrioret og forskjellige mikroklima. De har et stort fokus på arbeidet i vinmarkene fordi de mener at gode druer gir god vin, og de lager kun vin av egne druer. De lager også rødviner fra Rioja som er ganske friske i stilen. Vinmarkene ligger i underområdene Rioja Alta og Rioja Alavesa i DOC Rioja.


Begge områdene tilbyr en balansert, strukturert jordsammensetning av sand, kalk og leire. Naturlig organisk materiale brukes til å gjødsle vinmarkene, da stilker, skall og beskjæringsrester blir satt tilbake i jorden. Denne kombinasjonen av jord og naturlig oppdrett tilfører druene særegne egenskaper som resulterer i viner av eksepsjonell kvalitet.

Denne kvelden guider Marta S. Martinez Bujanda deg igjennom deres viner fra A til Å, samtidig som du lærer litt om Rioja og smaker mat som passer til. Kombinasjonen av flotte Drammen, strålende viner fra Rioja og ikke minst deilig mat fra Paviljongen Mat & Vinhus gjør dette til en kveld du ikke vil gå glipp av.

Meny Bujanda Drammen.jpg [80.21 KB]
Kveldens meny og viner, endringer kan forekomme

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her