Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 3. september i Oslo

Winemakers Dinner: Smak det beste fra Veneto til en elegant 5-retters meny på ærverdige Nedre Foss Gård
Foto: (PhotoLightRoom by Rafal Nowak (PhotoLightRoom by Rafal Nowak (Photographer) - [None])

Winemakers Dinner: Smak det beste fra Veneto til en elegant 5-retters meny på ærverdige Nedre Foss Gård

Det skapes smaksminner denne kvelden når viner fra en av de toneangivende "amaronefamiliene" serveres til en svært så innbydende meny hos Nedre Foss Gård.
06 Mai 2019 - 12:10

Vest for Venezia finner vi et av verdens, og Italias, aller mest berømte vinområder, Veneto. Her lages det  vin vi nordmenn elsker, som innsmigrende valpolicellaer, fyldige ripassoer, søte reciotoer og ikke minst mektige amaroner. Denne kvelden får du smake noe av det aller ypperste Veneto har å by på når vinmaker Riccardo Tedeschi,  fra vingården med samme navn, tar meg seg noen fantastiske viner til vakre Nedre Foss Gård, deriblant en amarone fra 1998.

Vinmaker Riccardo Tedeschi

Det er ikke hver dag du får muligheten til å smake 20 år gammel amarone, og vi kan love deg at du har noe veldig godt i vente.

Tedeschi har produsert vin i Valpolicella i snart fire århundrer. Og opp i gjennom årene har den ene vinmarken etter den andre bidratt til en kontinuerlig økning i familien Tedeschis anerkjennelse, prestisje og respekt. I noen tilfeller til en så stor grad at familiemedlemmer har blitt håndplukket til å fylle ulike politiske og religiøse roller i Italia.

Likefullt har vindyrkingen alltid stått som det sentrale, som familiens stolthet – og deres sanne mening i livet. Det familiedrevne vinhuset har stor respekt for tradisjoner, men har også gjennom nytenkning og innovasjon vunnet mange hjerter hos oss som er litt ekstra glade i Veneto. 

Les mer om Tedeschi her

  Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

"Amaronefamiliene" kalles den eksklusive sammenslutningen av tretten familier som ønsker å sikre kunnskap, og garantere høy kvalitet og ekthet i sine viner. Frivillig har de forpliktet seg til ekstra strenge produksjonkrav  for å kunne garantere for denne ekstra kvaliteten. Krav som blant annet består i grundig utvelgelse av druer under innhøsting, ekstra lang tørkeperiode for druene, og høy kvalitet på fatene som vinen lagres i.

Klassisk eleganse og høy kvalitet kan også forventes i det du trer inn i Nedre Foss Gård. Det ligger historie og tradisjon i veggene til restauranten som har utmerket seg som en av de beste i Oslo. Kjøkkensjef  Mats Valuen har spesialkomponert en meget lekker meny til kveldens syv viner. Smak det beste av det beste denne kvelden sammen med mange andre mat- og drikkeglade gjester. 

Her kan du lese mer om Nedre Foss Gård

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Innhold

 

Gå ikke glipp av denne utrolige middagen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse

Endringer kan forekomme
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her