Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 3. september i Oslo

Winemakers Dinner: Smak det beste fra Veneto til en elegant 5-retters meny på ærverdige Nedre Foss Gård
Foto: (PhotoLightRoom by Rafal Nowak (PhotoLightRoom by Rafal Nowak (Photographer) - [None])

Winemakers Dinner: Smak det beste fra Veneto til en elegant 5-retters meny på ærverdige Nedre Foss Gård

Det skapes smaksminner denne kvelden når viner fra en av de toneangivende "amaronefamiliene" serveres til en svært så innbydende meny hos Nedre Foss Gård.
06 Mai 2019 - 11:10

Vest for Venezia finner vi et av verdens, og Italias, aller mest berømte vinområder, Veneto. Her lages det  vin vi nordmenn elsker, som innsmigrende valpolicellaer, fyldige ripassoer, søte reciotoer og ikke minst mektige amaroner. Denne kvelden får du smake noe av det aller ypperste Veneto har å by på når vinmaker Riccardo Tedeschi,  fra vingården med samme navn, tar meg seg noen fantastiske viner til vakre Nedre Foss Gård, deriblant en amarone fra 1998.

Vinmaker Riccardo Tedeschi

Det er ikke hver dag du får muligheten til å smake 20 år gammel amarone, og vi kan love deg at du har noe veldig godt i vente.

Tedeschi har produsert vin i Valpolicella i snart fire århundrer. Og opp i gjennom årene har den ene vinmarken etter den andre bidratt til en kontinuerlig økning i familien Tedeschis anerkjennelse, prestisje og respekt. I noen tilfeller til en så stor grad at familiemedlemmer har blitt håndplukket til å fylle ulike politiske og religiøse roller i Italia.

Likefullt har vindyrkingen alltid stått som det sentrale, som familiens stolthet – og deres sanne mening i livet. Det familiedrevne vinhuset har stor respekt for tradisjoner, men har også gjennom nytenkning og innovasjon vunnet mange hjerter hos oss som er litt ekstra glade i Veneto. 

Les mer om Tedeschi her

  Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

"Amaronefamiliene" kalles den eksklusive sammenslutningen av tretten familier som ønsker å sikre kunnskap, og garantere høy kvalitet og ekthet i sine viner. Frivillig har de forpliktet seg til ekstra strenge produksjonkrav  for å kunne garantere for denne ekstra kvaliteten. Krav som blant annet består i grundig utvelgelse av druer under innhøsting, ekstra lang tørkeperiode for druene, og høy kvalitet på fatene som vinen lagres i.

Klassisk eleganse og høy kvalitet kan også forventes i det du trer inn i Nedre Foss Gård. Det ligger historie og tradisjon i veggene til restauranten som har utmerket seg som en av de beste i Oslo. Kjøkkensjef  Mats Valuen har spesialkomponert en meget lekker meny til kveldens syv viner. Smak det beste av det beste denne kvelden sammen med mange andre mat- og drikkeglade gjester. 

Her kan du lese mer om Nedre Foss Gård

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Innhold

 

Gå ikke glipp av denne utrolige middagen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse

Endringer kan forekomme
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her