Nedre Foss Gård
Hvis du ikke rakk innom denne restauranten i 2015, har du nå muligheten
Foto: (Julie H. Amundsen)

Hvis du ikke rakk innom denne restauranten i 2015, har du nå muligheten

Den 23. november er Nedre Foss Gård klar til å ta mot gjester i så å si helt identiske lokaler som før. Men noen små overraskelser vil det være.
Aase E. Jacobsen
20 November 2017 - 11:33

Nedre Foss Gård var i 2015 årets mest omtalte restaurantåpning, men den fatale brannen i romjula samme år satte en brutal stopp for suksessen. Knappe to år etter er Grünerløkkas eldste bygning bygd opp igjen til nok en gang å kunne ta mot til sammen 400 gjester.

Les om hva du kan forvente å få her

- Alt skulle rekonstrueres til det det var, med de samme interiørarkitektene som sist, men noen små justeringer er det blitt, forteller Jessica Senning som var restaurantsjef i 2015, og nå jobber mer i kulissene i forbindelse med gjenåpningen. 

- Gjestene kommer ikke til å merke noen forskjell, mener hun. Det innebærer at interiøret er det samme med de samme møblene, fargene og utnyttelsen i lokalet. – Det er litt større takhøyde, og kjøkkenet er gjort om, men fortsatt åpent, sier hun og peker på flere kokketekniske justeringer som gjør kjøkkenet mer funksjonelt og hverdagen bedre for kokkene.

Klassisk kontinentalt

Når alle er på jobb, er det folksomt på Nedre Foss. I alt 17 kokker, inkludert kjøkkensjef Mats Vaulen, assisterende kjøkkensjef Morten Jahr og tre soussjefer skal betjene restauranten i første, bryggeribaren i andre etasje og selskapslokalene. 

De fleste er nyansatte, men kjøkkensjefen er den samme som sist. 

- Selvsagt vil Mats’ stil prege kjøkkenet, men vi har valgt å gå litt mer klassisk kontinentalt denne gangen, forteller Jessica og legger til: – Vi har også lagt til valgmuligheter for mer eksklusive råvarer som størkaviar, men flere retter som var med sist er beholdt, deriblant gratinerte østers. Vi har nå som sist reist mye for å hente inspirasjon.

Tapetet er det samme som før brannen.
Tapetet er det samme som før brannen. Bilde: Julie H. Amundsen

Nedre Foss fikk raskt etter åpningen et renomme for sitt ambisiøse vinkart. Jessica har nå overlatt ansvaret for vinkartet til restaurantsjef Magnus Lundgren, men hun skal ha ansvaret for å bygge opp en vinbar, som altså ikke fantes før brannen. Den åpner først til våren. – Mens restauranten vil ha et litt mer klassisk vinutvalg enn sist, får vi nå muligheten til å kjøre alle de spesielle vinene som kommer i veldig små volum i vinbaren, lover hun.

Barokk- og krydderhage

Vinbaren ligger vegg-i-vegg med bryggeriet som bare rakk å brygge to batcher før brannen. Bryggeriet skal forsyne hele huset med ureist øl, men i bryggeribaren i andre etasje er det til enhver tid 30 tappetårn med øl fra hele verden i tillegg til 50 ulike flaskeøl. Her blir det også servert småmat inspirert av moderne britisk pubmat som grillet andehjerte med estragonmajones.

- Nedre Foss er et fleksibelt sted, for gjester fra hele byen, sju dager i uka, både innendørs og ute når det blir varmere i været selvsagt, forklarer Jessica. Beliggenheten ved Akerselva og omgitt av grøntarealer gjør at det er spesielt god plass ute. Det betyr en stor uteservering med plass til 100 gjester, og en mindre i indre gård. Det jobbes også med planer om å anlegge en barokkhage, og kokkene lengter ikke uventet etter den lovede krydderhagen som kommer til våren.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her