Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 28. mars i Oslo

Winemakers Dinner: Smak en fabelaktig meny med det ypperste av viner fra Piemonte på hotte Mangelsgården
Foto: (Henrik J. HEnriksen)

Winemakers Dinner: Smak en fabelaktig meny med det ypperste av viner fra Piemonte på hotte Mangelsgården

Dette kommer til å bli en av de virkelig store smaksopplevelsene denne våren. Topp mat i møte med det beste av vin er hva vi kan love deg.
Julie Helene Amundsen
06 Januar 2019 - 16:57
Maria Anselma

Giacomo Anselma  med Maria og Franco ved roret, står i dag for noen av Piemontes aller mest spennende viner, blant annet har de en parsell i gudbenådete vinmarken Vigna Rionda som lager noe av det fremste i Barolo. Og du får muligheten til å smake den og flere av de andre ettertraktete vinene fra dette sjarmerende paret. Det er bare Maria om tar turen til Oslo, men hun fyller rommet for begge med sitt vidd og personlighet. 

Se hva Aperitif mener om disse vinene

Mangelsgården som har hatt fulle hus siden åpningen like før jul i fjor, inviterer til storslagen helaften med en spesialkomponert en meny til disse deilige vinene. Her får du det beste fra Piemonte i harmoni med nordiske smaker.

Giacomo Anselma er en liten vingård med bare 2,5 hektar og produserer kun 50.000 flasker i året.  Vi snakker her om ekte piemontesisk nøysomhet og ikke minst arbeidsomhet. Familien driver i tillegg en veldig tradisjonell hotell-restaurant, Trattoria Italia, midt på torget i Serralunga. Den feiret 100 års sammenhengende drift i 2018, som også er grunnlaget for jubileumsvinen Barolo Felice 2012. Også denne får du oppleve denne kvelden. 

Vakre Mangelsgården

Vinene til Giacomo Anselma er svært lagringsdyktige. Kombinasjonen av tradisjonell framstilling, økologisk druedyrking, modning på bunnfallet i store fat og ingen filtrering, sørger for dette. Og samtidig for at Serralunga-karakteren kommer til sin rett. Vinene har alltid inegrerte tanniner og en nydelig balsamisk eleganse over seg. 

 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her