Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 22. september i Oslo

Winemakers Dinner: Smak lekre champagner til en utsøkt meny på Nedre Foss Gård
Foto: (Joakim Carlstrom)

Winemakers Dinner: Smak lekre champagner til en utsøkt meny på Nedre Foss Gård

Det spares ikke på kruttet på Nedre Foss Gård denne kvelden. De har satt sammen sine beste råvarer til en svært så smakfull meny, perfekt parret med deilige viner fra Champagne. Noen av disse vinene har ikke vært smakt i Norge før.
Julie Helene Amundsen
10 Juli 2020 - 16:44
Vinmaker Guillaume Mignon

Dette blir en fortreffelig middag med franske smaker både i glass og på tallerken, laget av de beste norske råvarer som vaktel, tartar og villkveite.

Alt tilberedt av Nedre Foss' dyktige kjøkkensjef Erlend Sætherø og hans team. De har lagt seg i selen for å mathce innholdet i glassene, og det er ikke hvilke som helst viner. Derimot champagnene fra Charles Mignon.

Produsenten holder til i Epernay som er hjertet av Champagne-regionen. Det er et familieeid hus som daterer seg helt tilbake til 1882. Det er familien Mignon på fire, med far Bruno og sønn Guillaume som står for selve vinmakingen. De har vingårder i Pierry og Chouilly som er både grand cru og premier cru. De henter også druer fra forskjellige vinmarker i Côtes des Blancs, Montagne de Reims og Vallée de Marne. Her jobber de hovedsaklig med de tre viktigste druene for området, nemlig pinot noir, pinot meunier og chardonnay. 

 

Dere fokus er på å fremheve de forskjellige terroirene i sine viner, samt vise alle nyansene av de forskjellige vinmarkene. Bærekraft står også sentralt for Charles Mignons vinproduksjon. Vinstilen kjennetegnes som mineralsk, fruktig og strukturert.

Denne kvelden får du smake et bredt spekter av Charles Mignons viner, og tre av disse har så langt ikke vært tilgjengelig i Norge, som blant andre Charles Mignons Premier Cru med druer fra vinstokkene i Epernays skråninger og Montagne de Reims. I tillegg får du smake Comte de Marne Grand Cru, en rik og kompleks champagne blandet av kun de beste årgangene. Og sist, men ikke minst Comte de Marne Vintage 2012, en stor og aromatisk champagne. 2012 er for øvrig et av de beste årgangene for Champagne det siste tiåret. 

Vakre Nedre Foss Gård er et av byen aller mest populære restauranter med sine ærverdige lokaler og nydelige retter som kommer til å skinne med Charles Mignons champagner i glassene. Denne middagen kan du rett og slett ikke gå glipp av!

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs er blitt gjennomført tidligere. Alle grupper vil sitte med 1 meters avstand. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. På denne middagen vil det være langbord.

Endringer kan forekomme.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her