Winemakers Dinner: Smak lekre champagner til en utsøkt meny på Nedre Foss Gård

Winemakers Dinner 22. september i Oslo

(Joakim Carlstrom)

Winemakers Dinner: Smak lekre champagner til en utsøkt meny på Nedre Foss Gård

Det spares ikke på kruttet på Nedre Foss Gård denne kvelden. De har satt sammen sine beste råvarer til en svært så smakfull meny, perfekt parret med deilige viner fra Champagne. Noen av disse vinene har ikke vært smakt i Norge før.

Vinmaker Guillaume Mignon

Dette blir en fortreffelig middag med franske smaker både i glass og på tallerken, laget av de beste norske råvarer som vaktel, tartar og villkveite.

Alt tilberedt av Nedre Foss' dyktige kjøkkensjef Erlend Sætherø og hans team. De har lagt seg i selen for å mathce innholdet i glassene, og det er ikke hvilke som helst viner. Derimot champagnene fra Charles Mignon.

Produsenten holder til i Epernay som er hjertet av Champagne-regionen. Det er et familieeid hus som daterer seg helt tilbake til 1882. Det er familien Mignon på fire, med far Bruno og sønn Guillaume som står for selve vinmakingen. De har vingårder i Pierry og Chouilly som er både grand cru og premier cru. De henter også druer fra forskjellige vinmarker i Côtes des Blancs, Montagne de Reims og Vallée de Marne. Her jobber de hovedsaklig med de tre viktigste druene for området, nemlig pinot noir, pinot meunier og chardonnay. 

 

Dere fokus er på å fremheve de forskjellige terroirene i sine viner, samt vise alle nyansene av de forskjellige vinmarkene. Bærekraft står også sentralt for Charles Mignons vinproduksjon. Vinstilen kjennetegnes som mineralsk, fruktig og strukturert.

Denne kvelden får du smake et bredt spekter av Charles Mignons viner, og tre av disse har så langt ikke vært tilgjengelig i Norge, som blant andre Charles Mignons Premier Cru med druer fra vinstokkene i Epernays skråninger og Montagne de Reims. I tillegg får du smake Comte de Marne Grand Cru, en rik og kompleks champagne blandet av kun de beste årgangene. Og sist, men ikke minst Comte de Marne Vintage 2012, en stor og aromatisk champagne. 2012 er for øvrig et av de beste årgangene for Champagne det siste tiåret. 

Vakre Nedre Foss Gård er et av byen aller mest populære restauranter med sine ærverdige lokaler og nydelige retter som kommer til å skinne med Charles Mignons champagner i glassene. Denne middagen kan du rett og slett ikke gå glipp av!

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs er blitt gjennomført tidligere. Alle grupper vil sitte med 1 meters avstand. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. På denne middagen vil det være langbord.

Endringer kan forekomme.

Kommende kurs

Til toppen