Winemakers Dinner: Spennende spanske toppviner til en nydelig peruansk fem-retters meny

Winemakers Dinner Aymara 2. mai i Oslo

(Antonio Cano Garcia)

Winemakers Dinner: Spennende spanske toppviner til en nydelig peruansk fem-retters meny

Denne kvelden møter spansk vinhåndverk i toppklassen peruanske smaker på den bejublede restauranten Aymara. Det blir en opplevelse du ikke kan være foruten. Meld deg på nå.

Bodega Otazu er ny på det norske markedet, men har lange tradisjoner. Den hypermoderne bodegaen ligger i idylliske Otazu, bare 8 kilometer fra berømte Pamplona, Navarra,  og i dette området har det blitt produsert vin helt siden middelalderen. I 1840 ble vingården bygget, og kunne allerede på den tiden produsere 200.000 liter vin. Å ha en vinkjeller utenfor et landsbysentrum var på den tiden en revolusjon. 

 
 

I dag er Bodega Otazu den nordligste vingården i Spania som produserer røde viner. Landsbyen og vingården ligger 390 meter over havet, omkranset av fjell og elven Arga.
Alle vinene lages av druer fra kun deres egen vingård på 110 hektar. De dyrker tempranillo, cabernet sauvignon, merlot og chardonnay.

Se her hva Aperitif mener om vinene til Otazu

Giuliano Rosi

I tillegg til at vinene er merket med DO, er Bodega Otazu en av 14 spanske produsenter som som kan lage såkalte Vino de Pago-viner, som representerer toppen av pyramiden. Disse vinene garanterer at hver enkelt vin kommer fra et svært begrenset område, er unik og skiller seg fra de andre som har DO- og DOC-betegnelse. Takket være Otazus spesielle terroir skiller disse vinene seg veldig ut fra andre viner produsert i samme region. 

Denne kvelden kommer Giuliano Rosi fra Bodega Otazu for å presentere kveldens viner. Kjøkkensjefen på Aymara har komponert en svært så lekker meny, til disse spennende vinene. Det er med andre ord bare å hive seg med på dette kulinariske eventyret. 

Gå ikke glipp av denne utrolige middagen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!

Bla ned for å se kveldens meny

 
 

Kommende kurs

Til toppen