Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 16. oktober i Oslo

Nå med spesialpris for medlemmer: Winemakers Dinner - Tysk topprodusent til deilig 6-retters meny
Foto: (Antonio Cano Garcia)

Nå med spesialpris for medlemmer: Winemakers Dinner - Tysk topprodusent til deilig 6-retters meny

Den tyske kvalitetsprodusenten Von Buhl tar med seg syv lekre viner til en kulinarisk aften på Aymara i hjertet av Oslo. Her møter tyske toppviner peruansk mat på sitt beste.
Julie Helene Amundsen
11 August 2019 - 11:00

Reichsrat von Buhl - Von Buhl blant venner - har produsert kvalitetsvin i Pfalz helt siden 1849, og er fortsatt den dag i dag anerkjent for sine flotte viner.

Aymara har gledet oslopublikummet med eksotiske smaker fra Peru de siste årene, retter som er som skapt for viner fra Pfalz.

Som medlem i Apéritifs mat- og vinklubb får du ekstra god pris på dette kurset - meld deg inn her

Familieeide Von Buhl driftes i dag av Richard Grosche, og med seg som vinmaker har han Mathieu Kauffmann som tidligere har jobbet hos Bollinger. Det har hjulpet Von Buhl til å bli en betydelig produsent av musserende vin med karakter. Eller sekt som tyske bobler også kalles. Men Von Buhl er ingen nykommer når det gjelder sekt, for de første boblene ble produsert allerede i 1994. 

Aymara Foto: Antonio Cano Garcia

Les her hva Apéritif mener om Von Buhls viner

Von Buhl produserer 100 prosent økologisk og har banet vei for mange når det kommer til bærekraftig vinproduksjon. Alle deres viner blir spontangjæret, det vil si at det ikke tilsettes kultivert gjær, men at gjærsoppen kommer naturlig fra skallet på druene. En utfordrende måte å jobbe på, men gjort riktig får man meget flotte resultater slik som Von Buhl.

  Foto: 

Spontanfermentering gir ifølge Mathieu det fulle uttrykket av floraen i vinen, ikke bare fra gjæren, men også fra bakteriene. Von Buhl og Mathieu Kauffmann er kjent for å lage svært tørre viner. Vi kan derfor melde om at det blir en syrlig, men også krydret aften på Aymara denne høstkvelden. 

Denne kvelden kommer Monika Schmid fra Von Buhl, og hun tar med seg syv flotte viner til en lekker seksretters meny, spesialkomponert av kokkene på Aymara. Dette kommer utvilsomt til å bli en minneverdig og smakfull aften. 

Årgangsendringer kan forekomme.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her