Winni Brugger gjestespiller på 2. Etage

Fusion-kjøkkenet er ikke noe nytt, i følge Winni Brugger, den østerrikskfødte kokken som regnes som det asiatiske fusionkjøkkenets skaper. Hans kunnskap kan du denne uke, 18.-23. januar, selv smake hos 2. Etage, Hotel Continental i Oslo.
Redaksjonen
19 Desember 1998 - 00:19

Brugger tar sterkt avstand fra de som skjeller ut fusionkjøkkenet, det å blande råvarer og teknikker fra flere verdensdeler, ved å kalle det confusion. Gjøres det riktig, er det ikke noe som er mer inspirerende å arbeide med og spise, påstår han.
 

Hans bakgrunn er det franske kjøkken. I ung alder havnet han i Israel og fikk som utfordring å kombinere fransk kjøkken med kosher (jødenes strenge regler for mathygiene). Den virkelige smaken for aisatisk kokekunst fikk han da han kom til Hong Kong Hilton. Etter få år ble han executive chef for Hiltonkjeden i Asia. Han ledet dessuten Hilton-laget til gull i OL for kokkelag i 1993.
 
- Mitt kjøkken er i dag resultatet av 20 års erfaring. Mens jeg tidligere foretrakk det kompliserte, er det aller viktigste i dag forenkling med råvarene i sentrum. Krydder skal ikke maskere råvaren men tvert imot bringe frem den enkelte råvares styrke, sier han og fortsetter: - Fusion er en livsstil vi møter på de fleste fronter. Forbrukeren kombinerer de beste fra forskjellige land, thailandske flyselskap, italienske dresser og tyske biler. Slik er det også i matveien. Derfor er denne måten å tenke mat på fremtidens kjøkken.
 

Dampet hummer og kanskjell servert
i dim sum-kurv med urte- og skalldyrsaus.
 
Bruggers kjøkken bygger på det franske for 85 prosent, resten er asiatisk teknikk og ingredienser. På 2. Etage har du nå anledning til å smake råvarer som knapt har vært på norsk jord tidligere. For eksempel Ahi tunfisk, en ekstremt mør type, servert som krydret carpaccio med endive, mizunasalat (japansk jernrik spinatligende grønnsak) og karrimajones.
 

Anisaromatisert laks på rösti med
trøffel, kamskjell og safransaus.
 
Det høres sterkt ut tenker du kanskje, men faktum er at pikante krydre brukt med stor grad av forsiktighet og kyndighet oppleves ikke som sterkt, bare godt. Og da er kombinasjonen med vin heller intet problem, bare en utfordring som 2. Etages sommelier trolig tar på strak arm. Telefonnummeret til restauranten er 22 82 40 00.
Aase E. Jacobsen
16.01.99
 

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her