Young Sommelier of the Year 2002

10 lovende servitører under 28 år er klar for den spennende finalen i Young Sommelier of the Year 2002 som går den 17. mars.

Blant de 24 som kvalifiserte seg til trinn to i den nye servitørkonkurransen Young Sommelier of the Year 2002 går 10 videre til finalerundene som finner sted den 17. mars på Hotel Continental i Oslo. Første runde innebar å besvare 19 vinrelaterte spørsmål. De som skåret høyest i første runde gikk videre til neste kvalifisering som gikk ut på å sette sammen en to retters meny som skulle matche en konkret vin, i dette tilfellet ikke uventet Moët & Chandon Brut Imperial.
 
Nivået på de innkomne forslagene var svært høyt, og juryen som bestod av representanter for arrangørene, Remi Madsen fra Den Norske Vinkelnerforening, Aase E. Jacobsen fra Apéritif samt Turid Olsen fra Moët & Chandon-importøren Strøm, fikk en tøff jobb med å plukke ut de ti som går videre.
 
Her er i alle fall de ti som nok er i full gang med forberedelsene allerede:
 
Alexander Skjefte, Kontoret Bar & Brasseri, Trondheim
Odd Jarle Kvamme, Hotel Alexandra, Loen
Heidi Friheim, Utstein Kloster Hotell, Rogaland
Nicolas Faccin-Blomgren, Hotel Continental, Oslo
Ørjan Lundmark, Staatholdergaarden, Oslo
Tine Cecilie Åmot, Bølgen & Moi Briskeby, Oslo
Kirsti Knotten, Restaurant Victor, Oslo
Pontus Dahlstrøm, Bagatelle, Oslo
Henrik Boysen, Engø Gård, Tjøme
Randi Schmidt, Engø Gård, Tjøme
 
Finalen blir tredelt. En kvartfinale hvor samtlige skal smake fem viner fra fem ulike land, blindt og avlevere en skriftlig vurdering. Fem deltakere går videre til semifinalen hvor 5 nye viner men fra fem ulike distrikt i samme landet skal blindsmakes og med samme prosedyre som i kvartfinalen. Tre deltakere går videre til finalen som er muntlig og åpen for publikum. Her skal tre ulike viner smakes blindt og gis en vurdering. En krevende men morsom øvelse som er helt annerledes enn de tradisjonelle sommelierkonkurransene.
 
Sett av datoen den 17. mars kl. 12.00 på Hotel Continental i Oslo og bli med å heie på din favoritt eller kollega. Vinneren belønnes med reise og opphold i Champagne hos Moët & Chandon. Resiefølge blir seierherren fra Young Chef of the Year 2001, Bent-Åge Rustad, Staatholdergaarden, Oslo.

Les mer om Möet & Chandon her .

(klikk på logo for Strøms nettsider)
Bruker-ID og passord: strom .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen