Con panna al freddo
Foto: Marith Brithsdatter

Con panna al freddo

I denne deilige og oppkvikkende drikken trenger du ikke mange ingredienser. Men en dobbel espresso må du ha. Resten finner du i oppskriften.

Fremgangsmåte

Ha isbiter, sukkerlake og espresso i en shaker i nevnt rekkefølge. Vend shakeren rundt fire ganger for å kjøle ned drikken. Sil væsken over i et glass med nye isbiter.

Topp med fløte som du har ristet (eller vispet) til en luftig, men fortsatt flytende konsistens. Hell den sakte på den øverste isbiten for å få en lagdelt drikk.

PRØV OGSÅ:
Som garnityr kan du gjerne strø litt espresso, kakaopulver eller revet muskatnøtt.  Eventuelt kan du klemme litt appelsinskall over som ekstra aroma.

Sendt inn av Solberg & Hansen

Forsiden akkurat nå
Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri
Dagens rett

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri

Denne oppskriften blir fort familiens store favoritt. Kikerter og kylling er en super kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken