Vi tilbyr flere ukentlige nyhetsbrev.
Du kan fritt velge hvilke du ønsker å få tilsendt.
×
Velg de nyhetsbrevene du ønsker å abonnere på
×
Din e-post er registrert
Se frem til spennende nyhetsbrev i din innboks
×
En feil oppstod
Foto: H2W
Farfars beste julegløgg
Drinker
Ingredienser
1 flaske Lindemans Bin 45 Cabernet Sauvignon
10 cl portvin
6 cl cognac
2 dl brunt sukker
2 kanelstenger
1 liten bit fersk ingefær
20 stk nellikspiker
1 krydderpose med tørket pomeransskall
Fremgangsmåte
Varm opp vin og krydder sakte, ha i sukkeret og rør rundt til det er helt oppløst. Det beste er å varme vin med krydder dagen før og la det stå kaldt frem til festen for å få fram smakene bedre.
Ha sukkeret og krydderet i en kjele sammen med halvparten av vinen. Varm opp over middels høy varme og rør rundt til sukkeret er helt oppløst.
Ha i resten av vinen og konjakk og varm opp til den er god og varm, men den må ikke koke da vil ellers alkoholen forsvinne.
Legg rosiner og hakkede skåldede mandler i små skåler og serverer ved siden av.
Server gløggen i varmebestandige glass og bruk gjerne en kanelstang som rørepinne.
? Flere gode varme drinker finner du her
Tips: Lag gjerne gløggen dagen før selskapet slik at krydderne får godgjort seg skikkelig, og varm den opp ved servering.
Pomerans er en sitrusfrukt hvor skallet brukes til smakssetting. Dersom du ikke får tak i pomerans kan du ha i revet skall fra klementin og lime i stedet. Gløggen kan også serveres kald.
? Les mer om gløgg i denne artikkelen
Råvarer:
? flaske_id(2208)
? Polets beste portviner
? Apéritifs cognactester
At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.
Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.
Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.