Knickerbocker Cocktail med flambert pasjonsfrukt drinkoppskrift
Foto: Nirian

Knickerbocker Cocktail med flambert pasjonsfrukt drinkoppskrift

Det er selveste Jerry Thomas som sørget for å udødeliggjøre Knickerbocker Cocktail, for han inkluderte den i sin 1862-utgave av The Bartender's Guide.

Fremgangsmåte

  1. Ha ingrediensene utenom pasjonsfrukten i en shaker med is og rist godt. Sil over i et glass med knust is (eller isbiter). 
  2. Drypp curacao over den delte pasjonsfrukten. Legg den på toppen av isen. Tenn på og server umiddelbart. 

Tips: Plastsugerør er jo helt ut, men bruker du papirsugerør, må du passe på slik at de ikke kommer i nærheten av flammen (som dør fort ut).

Tips: Du kan godt slutte før curacaoen og flamberingen, for allerede har du en klassisk Knickerbocker Cocktail.

Råvarer:
rom
curacao

Bringebærsirupen lager du selv

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pai gir sikker middagsseier
Dagens rett
Skinke- og løkpai

Pai gir sikker middagsseier

Pai frister alltid, og her får du en klassisk oppskrift som alle kan klare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken