Likør - rips og urter

Fremgangsmåte

  1. Finn frem et stort Norgesglass eller lignende, som kan romme alt sammen.
  2. Hell oppi all ripsen og sukkeret. Dette knuses med en sleiv. Tilsett alle urtene og kanelstengene.
  3. Hell over brennevinet og rør rundt.
  4. Tilsett den halve limen til slutt.
  5. Sett på et tett lokk og plasser krukken på et mørkt svalt sted i ca 2 - 3 mnd. Glasset vendes annen hver dag slik at alt innholdet beveges.
  6. Etter 2 - 3 måneder, siles innoldet en - to ganger gjennom et linklede, slik at likøren blir blank og rød.
Helles tilslutt over på flaske, og er en kjempefin dessertlikør.

Sendt inn av Kjetil Lycke Bodal

Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6