Syrejustert appelsinjuice som på Poppy
Foto: Thomas Demarczyk

Syrejustert appelsinjuice som på Poppy

Slik blir appelsinjuicen enda mer egnet til å skape virkelig godt resultat for en cocktail.

Fremgangsmåte

  1. Start med å skrelle 30 g appelsinskall.
  2. Sett de skrellede appelsinene til side for senere.
  3. Legg skallet i en beholder.
  4. Tilsett 27 g sitronsyre til skallet.
  5. Tilsett 3 g eplesyre til skallet. Bland for å dekke skallet.
  6. La det hvile i 2 timer. Ha skallet (sammen med eventuell juice og syre fra beholderen) i en blender og bland med 500 ml/g vann.
  7. Press appelsinene og tilsett blandingen. Rør sammen.
  8. Sil blandingen gjennom en finmasket sil til flasker.

Tips: Syrejustert appelsinjuice kan erstattes ved å blande to deler appelsinjuice og en del limejuice.

 

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken