Syrejustert appelsinjuice som på Poppy
Foto: Thomas Demarczyk

Syrejustert appelsinjuice som på Poppy

Slik blir appelsinjuicen enda mer egnet til å skape virkelig godt resultat for en cocktail.

Fremgangsmåte

  1. Start med å skrelle 30 g appelsinskall.
  2. Sett de skrellede appelsinene til side for senere.
  3. Legg skallet i en beholder.
  4. Tilsett 27 g sitronsyre til skallet.
  5. Tilsett 3 g eplesyre til skallet. Bland for å dekke skallet.
  6. La det hvile i 2 timer. Ha skallet (sammen med eventuell juice og syre fra beholderen) i en blender og bland med 500 ml/g vann.
  7. Press appelsinene og tilsett blandingen. Rør sammen.
  8. Sil blandingen gjennom en finmasket sil til flasker.

Tips: Syrejustert appelsinjuice kan erstattes ved å blande to deler appelsinjuice og en del limejuice.

 

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fiskegryte med smak av norsk eplesider
Dagens rett

Fiskegryte med smak av norsk eplesider

Vi kombinerer to av våre beste råvarer i denne retten - fersk fisk og epler - både i fast og flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken