Whiskey Sour drinkoppskrift
Foto: Sentralen as

Whiskey Sour drinkoppskrift

Denne klassiske drinken kan varieres. Her har du den kjente bartenderen Chris Grøtvedt sin versjon.

Fremgangsmåte

  1. Tilsett alle ingredienser i shakeren foruten pilsner.
  2. Husk å shake uten is først siden du bruker eggehvite.
  3. Tilsett deretter isen og shake igjen.
  4. Fyll opp et rocksglass med is og hell drinken i glasset.
  5. Topp opp med en lys pilsner. Rør om og server.
Tips 1:
New York Sour har samme fremgangsmetode, men toppes opp med en fyldig rødvin i stedet for pilsner.
 
Tips 2:
  1. Prøv gjerne å lage dine egne smaksatte siruper. Chili, kanel, ingefær og vanilje er populære smaker.
  2. Kok opp 600 gram sukker til 4 dl vann sammen med en god mengde av valgt krydder.
  3. Avkjøl og hell over i et syltetøyglass eller plastboks med lokk. La stå og godgjøre seg noen dager.
  4. Hvis du synes smaken er sterk nok, siler du bort krydderet og heller sirupen i en flaske med kork.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken