Whiskey Sour
Foto: Sentralen as

Whiskey Sour

Denne klassiske drinken kan varieres. Her har du den kjente bartenderen Chris Grøtvedt sin versjon.

Fremgangsmåte

Tilsett alle ingredienser i shakeren foruten pilsner.

Husk å shake uten is først siden du bruker eggehvite. Tilsett deretter isen og shake igjen. Fyll opp et rocksglass med is og hell drinken i glasset. Topp opp med en lys pilsner. Rør om og server.

Tips 1:
New York Sour har samme fremgangsmetode, men toppes opp med en fyldig rødvin i stedet for pilsner.
 
Tips 2:
Prøv gjerne å lage dine egne smaksatte siruper. Chili, kanel, ingefær og vanilje er populære smaker.
 

Kok opp 600 gram sukker til 4 dl vann sammen med en god mengde av valgt krydder.

Avkjøl og hell over i et syltetøyglass eller plastboks med lokk. La stå og godgjøre seg noen dager.

Hvis du synes smaken er sterk nok, siler du bort krydderet og heller sirupen i en flaske med kork.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Chris Grøtvedt

4
4/5 etter 18 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen