Klassiske drinker

  • 5 minutter

    Denne cocktailen kalles ofte alle cocktailers mor, og skal ha oppstått ca 1874 på Manhattan Club i New York.

  • 10 minutter

    Denne varianten av den berømte drinken er komponert av den kjente bartenderen Chris Grøtvedt. Vi kan love deg at den varmer.

  • 5 minutter

    Drinkoppskriften er kreert av den kjente bartenderen Chris Grøtvedt.

  • 10 minutter

    Denne klassiske drinken kan varieres. Her har du den kjente bartenderen Chris Grøtvedt sin versjon.

  • 5 minutter

  • 5 minutter

    Denne drinken har en historie bak seg som få andre. Den kan du også lese her. Vi kan garantere at du vil like både den og drinken.

  • 5 minutter

    Dette er Joe Sheridans originaloppskrift fra 1943. Den kan ikke bli bedre.

  • 5 minutter

    Den tradisjonelle Manhattan er både søt og sterk. Her har du en tørrere utgave Der en vermut som Noilly Prat blir hovedelementet og så blir whiskeyen bisitter.

  • 5 minutter

    Hekta på vermut? Da må du absolutt prøve denne drinken. Du får nemlig både tørr og søt vermut som sammen med skotsk whisky blir en perfekt enhet.

Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken