ingredienser

Oppskrifter som inneholder lys rom

Oppskriftstype

Ingredienser

  • 5 minutter

    Champagnecocktail med ananas og kokos er nyttårsbobler for pina colada-elskeren. Alle andre kommer også til å bli forført.

  • 5 minutter

    Dette er den klassiske oppskriften på Strawberry daiquiri

  • 5 minutter

    Eggelikør får en ny drakt i form av cocktailen Easter Bunny. Her sammen med lys rom og bananlikør. Dette er en mulig livslang kompanjong til solveggen.

  • 5 minutter

    I denne varianten av daiquiri bruker du sitron i stedet for lime og litt calvados i tillegg til rom. I stedet for calvados kan du bruke eplemost.

  • 5 minutter

    Mango lassi er en klassiker som følge til indisk mat. Da er den alltid alkoholfri. Denne er det ikke.

  • 5 minutter

    Det er selveste Jerry Thomas som sørget for å udødeliggjøre Knickerbocker Cocktail, for han inkluderte den i sin 1862-utgave av The Bartender's Guide.

  • 5 minutter

    Denne varianten av mojito er så enkel at den kan lages selv med begrenset utvalg, en klunk lys rom har du sikkert i barskapet; frisk mynte og hel kardemomme, sitron og ingefærøl, fås tak i overalt.

  • 30 minutter

  • 5 minutter

    Skal du lage mojito må du gjøre det slik den lages på Cuba. Der får du bare den ekte utgaven, og ikke slik vi er vant med i Norge.

  • placeholder
    5 minutter

  • placeholder
    5 minutter

    Denne kjente drinken serverer du her med Curacao som gir den en særegen og frisk smak. Her er oppskriften.

  • 10 minutter

    Noen vil nok ikke være enige i vår påstand, men klassikeren Long Island Iced Tea er blitt kåret til nettopp verdens beste drink av ikke mindre enn 330 000 personer over hele verden.

  • 5 minutter

  • placeholder
  • placeholder
    5 minutter

Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri
Dagens rett

Prøv denne kyllingsuppen med indisk vri

Denne suppeoppskriften med masse smak og krydder er perfekt nå som høstmørket er på sitt mørkeste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken