ingredienser

Oppskrifter som inneholder lys rom

Oppskriftstype

Ingredienser

  • 5 minutter

    Champagnecocktail med ananas og kokos er nyttårsbobler for pina colada-elskeren. Alle andre kommer også til å bli forført.

  • 5 minutter

    Dette er den klassiske oppskriften på Strawberry daiquiri

  • 5 minutter

    Eggelikør får en ny drakt i form av cocktailen Easter Bunny. Her sammen med lys rom og bananlikør. Dette er en mulig livslang kompanjong til solveggen.

  • 5 minutter

    I denne varianten av daiquiri bruker du sitron i stedet for lime og litt calvados i tillegg til rom. I stedet for calvados kan du bruke eplemost.

  • 5 minutter

    Mango lassi er en klassiker som følge til indisk mat. Da er den alltid alkoholfri. Denne er det ikke.

  • 5 minutter

    Det er selveste Jerry Thomas som sørget for å udødeliggjøre Knickerbocker Cocktail, for han inkluderte den i sin 1862-utgave av The Bartender's Guide.

  • 5 minutter

    Denne varianten av mojito er så enkel at den kan lages selv med begrenset utvalg, en klunk lys rom har du sikkert i barskapet; frisk mynte og hel kardemomme, sitron og ingefærøl, fås tak i overalt.

  • 30 minutter

  • 5 minutter

    Skal du lage mojito må du gjøre det slik den lages på Cuba. Der får du bare den ekte utgaven, og ikke slik vi er vant med i Norge.

  • placeholder
    5 minutter

  • placeholder
    5 minutter

    Denne kjente drinken serverer du her med Curacao som gir den en særegen og frisk smak. Her er oppskriften.

  • 10 minutter

    Noen vil nok ikke være enige i vår påstand, men klassikeren Long Island Iced Tea er blitt kåret til nettopp verdens beste drink av ikke mindre enn 330 000 personer over hele verden.

  • 5 minutter

  • placeholder
  • placeholder
    5 minutter

Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken